Grad Lepoglava dodjeljuje potpore mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja Foto: Grad Lepoglava / ilustracija

Grad Lepoglava dodjeljuje potpore mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja

| 19.10.2024. u 15:57h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Lepoglava objavio je Javni poziv za dodjelu potpora mladim obiteljima za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području grada Lepoglave za 2024. godinu.

Kako se navodi, prihvatljivi korisnici ovog programa su fizičke osobe – državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području grada Lepoglave, kao i strani državljani i osobe bez državljanstva koji su stalno nastanjeni na području grada Lepoglave te fizičke osobe koje imaju namjeru trajnog nastanjenja na području Grada Lepoglave te koje s ciljem rješavanja svojeg stambenog pitanja grade ili kupuju nekretninu na području grada Lepoglave.

Usto, prihvatljivi korisnici su fizičke osobe (podnositelj zahtjeva i njegov bračni/izvanbračni drug/partner) koji u trenutku podnošenja zahtjeva nisu stariji od 40 godina te koji žive u bračnoj/izvanbračnoj zajednici, formalnom/neformalnom životnom partnerstvu ili jednoroditeljske obitelji koju čine dijete odnosno djeca i jedan roditelj ili samohrani roditelj. Također, uvjet je da nemaju drugu useljivu kuću/stan u svom vlasništvu.

Samci nisu prihvatljivi korisnici ovog programa, ističe se u Javnom pozivu.

Nisu prihvatljivi ni korisnici koji su već ostvarili potporu za rješavanje svog stambenog pitanja, a za jednu nekretninu ne može dodijeliti više potpora ili potpora više puta.

Sufinanciranje se može ostvariti za gradnju obiteljske kuće na području Grada Lepoglave, i to u iznosu do 50% prihvatljivih troškova, a najviše 5.500 eura, ili za kupnju obiteljske kuće/stana na području Grada Lepoglave, također u iznosu do 50% kupoprodajne cijene, a najviše 5.500 eura.

Sredstva se dodjeljuju po redoslijedu zaprimanja urednih i potpunih zahtjeva do iskorištenja sredstava predviđenih za tu namjenu u Proračunu Grada Lepoglave za 2024. godinu, a detaljne informacije te obrasci dostupni su na službenoj stranici Grada Lepoglave.