Grad Lepoglava dodjeljuje potpore mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja Foto: ilustracija

Grad Lepoglava dodjeljuje potpore mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja

Varaždinske vijesti | 30.9.2021. u 20:37h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Lepoglava i ove će godine, nastavljajući s provedbom demografskih mjera, pružiti potporu mladim obiteljima koje žele riješiti svoje stambeno pitanje.

Za tu je namjenu u proračunu osigurano 200.000 kuna koje će se zainteresiranim mladim obiteljima podijeliti u okviru Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja na području Grada Lepoglave za 2021. godinu.

Rok za podnošenje prijava počet će teći 4. listopada 2021. i trajat će do 15. listopada 2021. godine ili do objave obavijesti o zatvaranju Javnog poziva.

Mlade obitelji moći će, u okviru navedenog Javnog poziva, ostvariti potporu u iznosu do 50% prihvatljivih troškova, a najviše 40.000 kuna za sufinanciranje izgradnje obiteljske kuće odnosno za sufinanciranje kupnje obiteljske kuće ili stana na području Grada Lepoglave.

Grad Lepoglava je s dodjelom potpora za rješavanje stambenog pitanja mladim obiteljima započeo 2019. godine. Od tada, računajući i iznos koji će biti dodijeljen u ovoj godini, iz proračuna izdvojio 576.000 kuna.

Detaljne informacije o Javnom pozivu dostupne su na službenoj stranici Grada Lepoglave.

Označeno u