IVANEC Završeni radovi na odvojku Preradovićeve vrijedni skoro pola milijuna kuna

| 2.1.2023. u 08:27h | Objavljeno u Našim krajem

Polaganjem asfalta, Grad Ivanec je u srijedu, 28. prosinca, kraju priveo radove na uređenju odvojka Ulice P. Preradovića, od Osnovne škole Ivanec u pravcu obilaznice (pokraj skate i biciklističkog parka).

U ovoj, prvoj fazi, sagrađena je nova prometnica prema obilaznici, s nogostupima s obje strane ulice te jednostranim nogostupom na dijelu prema Spar-u. Izvedeni su i radovi na oborinskoj odvodnji prometnice.

- Gradnja nove prometnice usklađena je s radovima na skate i biciklističkom parku, koji je također završen. Oba projekta predstavljaju novi doprinos urbanom uređenju ovoga dijela Ivanca kojim Grad prati intenzivan građevinski razvitak ove zone i pretvara je u modernu gradsku četvrt. S obzirom na to da se u krugu Osnovne škole grade i dva nova igrališta za odbojku na pijesku, nakon završetka radova ova gradska četvrt pretvorit će se u mini rekreacijski park - ističu iz Grada Ivanca.

Odvojak prema školi sagrađen je prvenstveno za potrebe sigurnog kretanja učenika-putnika od okretišta autobusa do Osnovne škole, ali također i za potrebe roditelja koji autima dovoze, odnosno odvoze djecu iz škole i vrtića.

Promet novim odvojkom odvijat će se jednosmjerno, na potezu Šabanova – krug škole – izlazak na novouređeni odvojak u pravcu obilaznice. Ovakav režim prometa bit će snazi samo radnim danima, kad su djeca u školi, dok će se vikendom ograda zatvarati.

Vrijednost radova u ovoj fazi je 465.000 kuna, a obavila ih je Niskogradnja Huđek iz Petrijanca. Ove godine kreće realizacija druge faze ovoga projekta, koji obuhvaća dovršetak ulice u punom profilu, s manjim parkiralištem te uređenjem okretišta i stajališta za školski autobus.

asfaltiranje3-kod_skole-281222.jpg