GRAD IVANEC Završena sanacija velikog klizišta u Cvjetnoj ulici u Margečanu

Varaždinske vijesti | 1.10.2024. u 11:44h | Objavljeno u Našim krajem

Krajem prošlog tjedna završili su radovi na sanaciji velikog klizišta u Cvjetnoj ulici u Margečanu. Kompletne troškove sanacije u iznosu od 30.000 eura pokrio je Grad Ivanec, a time je prometnica ponovno postala sigurna za sve sudionike u prometu.

Podsjećamo, zbog klizišta prometnica je puknula i prepolovila se u duljini od 15-ak metara te teško ugrozilo sigurnost prometa kao i vodovodnu i plinsku infrastrukturu. Budući da je ova cesta jedina kojom mještani mogu do svojih kuća, Grad je sanaciju ovog klizišta uvrstio među prioritetne.

Na području grada Ivanca trenutačno je 16 aktivnih klizišta. Budući da su sanacije skupe i u proračunu nema dovoljno sredstva te da se sva ne mogu sanirati u jednoj godini, a Hrvatske vode iz godine u godinu sve više smanjuju svoj udio sufinanciranja, Grad je odredio prioritete u sanaciji.

Među njima je klizište na nerazvrstanoj cesti na Skradnjaku (Knapić) i ono u sanaciju kreće ovih dana. Radovi su vrijedni 78.700 €, a temeljem provedenog postupka javne nabave povjereni su poduzeću TTG iz Višnjice.

Nadalje, za sanaciju klizišta u Ulici Ivanuševec u Ivancu, u Radničkoj ulici u Radovanu te u Škriljevcu dovršena je izrada projektne dokumentacije i ona se trenutačno nalazi na kontroli kod ovlaštenog revidenta.

Sva spomenuta klizišta posljedica su lanjskih poplava i oluja, koje su na prometnicama u nadležnosti Grada Ivanca pričinile štete od 2,15 milijuna €! Na žalost, za ublažavanje posljedica od prirodnih nepogoda (a za područje našega grada bile su proglašene dvije nepogode), Grad Ivanec je od države dobio mizernih 5% od ukupno prijavljene štete.