IVANEC Vatrogascima oprema za osobnu zaštitu i tehničke intervencije

| 3.9.2022. u 11:33h | Objavljeno u Našim krajem

DVD-ovima 29 novih odijela, digitalne radio stanice, tehnička oprema…

Povrh redovitih 650.000 kuna koje izdvaja za vatrogastvo, Grad je za opremanje svih DVD-ove godine osigurao dodatnih 270.000 kn, a za 2023. najavljuje i dodatnih milijun kuna za vatrogasne ljestve

Predstavnicima Vatrogasne zajednice grada Ivanca i svih šest DVD-ova ivanečkoga područja (Ivanec, Radovan, Margečan, Salinovec, Gačice, Bedenec) u prostorijama DVD-a Ivanec predana je nova vatrogasna oprema, čiju je nabavu s 270.000 kuna financirao Grad Ivanec.

Riječ je o opremi za osobnu zaštitu vatrogasaca (29 novih odijela), o opremi za tehničke intervencije te o osam digitalnih radio stanica. Prepoznajući iznimnu važnost djelovanja vatrogasnih postrojbi koje su jedine osposobljene i opremljene za djelovanja u kriznim situacijama (požari, potresi, poplave, epidemije, prometne nesreće, druge potencijalne ugroze), Grad je i ove godine odlučio izdvojiti povećana novčana sredstva za opremanje svih gradskih DVD-ova i same Vatrogasne zajednice.

vatrogasci_nova_oprema.jpg

Ne skrivajući zadovoljstvo novom opremom kojom će se podići razina sigurnosti i kvalitete rada vatrogasaca te naglašavajući da se ovime nastavlja višegodišnja dobra praksa povećanih izdvajanja za vatrogastvo iz gradskog proračuna, gradonačelniku Miloradu Batiniću i njegovu zamjeniku Marku Friščiću izraze zahvalnosti uputili su predsjednik Vatrogasne zajednice grada Ivanca Zdenko Đuras i zapovjednik Ivan Putarek.

Grad Ivanec inače u svom proračunu za redovitu djelatnost vatrogastva osigurava oko 650.000 kuna na godinu. Međutim, povrh toga, Grad vatrogascima već nekoliko godina osigurava i dodatna sredstva za opremanje, s time da ih je ove godine još i „pojačao“.

- Uz 100.000 kuna za opremanje DVD-ova tehničkom i drugom opremom, osigurano je još 100.000 za nabavu vatrogasnih zaštitnih odijela te 70.000 kuna za digitalne radio stanice. U 2023. godini u proračunu ćemo nastojati osigurati do milijun kuna za nabavu novih vatrogasnih ljestava – izjavio je gradonačelnik.

vatrogasci_nova_oprema1.jpg

- A kako bismo osigurali i daljnji kontinuitet u opremanju, u iduće 4 godine (počevši od 2023.) u gradskom će se proračunu i nadalje osiguravati po 100.000 kuna godišnje za opremanje DVD-ova. Vjerujem da ćemo s ovakvim dodatnim ulaganjima osnažiti naše DVD-ove i time im omogućiti veću operativnost Ukoliko bi u ovim neizvjesnim vremenima došlo do poremećaja u punjenu proračuna, sredstva za vatrogastvo sigurno nećemo smanjivati. Ona neće ići na dolje, mogu ići samo na gore – izjavio je gradonačelnik M. Batinić.

U dobrom raspoloženju, predstavnici svih DVD-ova nakon toga su preuzeli opremu te je odvezli u svoja matična društva.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci