GRAD IVANEC Ugostiteljima povrat 100% poreza na potrošnju Foto: Grad Ivanec / B. Težak

GRAD IVANEC Ugostiteljima povrat 100% poreza na potrošnju

Varaždinske vijesti | 11.2.2024. u 11:00h | Objavljeno u Našim krajem

Poduzetnici su pozvani da iskoriste potpore za ublažavanje posljedica poskupljenja energenata

Grad Ivanec pozvao je sve poduzetnike sa svog administrativnog područja da, temeljem novog javnog poziva koji je objavio na svojim web stranicama, iskoriste potpore koje im dodjeljuje radi ublažavanja posljedica poremećaja u poslovanju uzrokovanih rastom cijena energenata.

Temeljem ovog poziva poduzetnici mogu ostvariti potporu za zadnje tromjesečje lani, točnije, za razdoblje od 1. listopada do 31. prosinca 2023. godine.

Potpore se mogu ostvariti u obliku povrata sredstava u visini od 20% obračunate i plaćene komunalne naknade, dok obveznici poreza na potrošnju (ugostitelji) mogu ostvariti povrat 100% poreza na potrošnju. Prijave traju do 4. ožujka, a sve pojedinosti i obrasci dostupni su na gradskom webu.

Podsjećamo, želeći poduzetnicima ublažiti posljedice poremećaja u poslovanju zbog poskupljenja energenata, Grad Ivanec je potpornim mjerama reagirao još u listopadu 2022. godine te ih produljio sve do kraja prosinca 2023. Kroz sve to vrijeme javni pozivi bili su provođeni na tromjesečnoj bazi. Do sada su bila objavljena 4 javna poziva, a ovaj, koji je sada otvoren, jest zadnji, peti. Na četiri dosadašnja poziva bilo je ukupno 116 odobrenih prijava, a potpore je ostvarilo 52-oje poduzetnika.

Njima je iz proračuna Grada Ivanca do sada isplaćeno ukupno 43.422,24 € potpora.