Grad Ivanec spravama uredio već osmo dječje igralište u ovoj godini Foto: Grad Ivanec

Grad Ivanec spravama uredio već osmo dječje igralište u ovoj godini

Varaždinske vijesti | 19.12.2019. u 08:13h | Objavljeno u Našim krajem

Neočekivano toplo vrijeme proteklih prosinačkih dana Ivancu je donijelo i pojedine prednosti, a Grad Ivanec ih je iskoristio za radove na uređenju dijela parka u ivanečkoj Ulici Eugena Kumičića.

Ovdje je inače planirano uređenje velikog dječjeg parka s brojnim dopadljivim sadržajima i odgovarajućim hortikulturnim uređenjem. Proteklih dana obavljeni su radovi u prvoj fazi, u zapadnom dijelu parka.

Sagrađena je pješačka staza do sredine parka, postavljen je i jedan kandelaber, a montirane su i sprave na dječjem igralištu, koje je opremljeno s dvije ljuljačke, klackalicom, toboganom i njihaljkom. Također, postavljene su i četiri klupe i dva koša za smeće.

Temeljem provedenog postupka javne nabave, radove su izvela dva izvođača. Pješačku stazu sagradili su djelatnici Graditeljstva Andrije Grabara iz Ivanca, a ovaj dio investicije vrijedan je 83.500 kuna. Sprave za igru montirala je i urbanu opremu (klupe, koševi) postavila tvrtka Mala Mima iz Čakovca. Troškove nabave sprava i radove u visini od 86.750 kuna također je pokrio Grad Ivanec.

Ovime se broj dječjih igrališta koje je tijekom 2019. godine uredio i spravama opremio Grad popeo na čak osam!

- Uz Kumičićevu ulicu, sprave za dječju igru postavljene su i na igralištima u Kuljevčici, Kaniži, Ivanečkoj Željeznici, Gačicama, Vuglovcu-Gečkovcu, Vitešincu i u Salinovcu. U opremanje igrališta ukupno je uloženo 273.000 kuna. S opremanjem dječjih igrališta nastavljamo i iduće godine, a cilj je da ih uredimo i postavimo u svakom mjesnom odboru i tako našim najmlađima u perifernim naseljima omogućimo dio standarda kakav imaju njihovi vršnjaci u gradskom centru - poručio je gradonačelnik Ivanca, Milorad Batinić.

IMG_20191213_133934.jpg

IMG_20191213_091229.jpg