Grad Ivanec razveselio djecu: Montirane sprave za dječju igru u sedam ivanečkih naselja Foto: B. Težak / Grad Ivanec

Grad Ivanec razveselio djecu: Montirane sprave za dječju igru u sedam ivanečkih naselja

Varaždinske vijesti | 12.9.2019. u 17:46h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec proteklih je dana razveselio mališane i njihove roditelje u cijelom nizu malih mjesta širom gradskog područja.

Mjesna dječja igrališta opremio je spravama za igru klinaca. Sprave su postavljene na igralištu kod škole u Kuljevčici, kod društvenih domova u Kaniži, Ivanečkoj Željeznici i u Vuglovcu-Gečkovcu, kod autobusnog stajališta u Gačicama, kod malonogometnog igrališta u Vitešincu i kod stare škole u Salinovcu.

Na veliko zadovoljstvo malenih, svako igralište opremljeno je ljuljačkama, klackalicama, toboganima i konjićima. Iako su jedva čekali da ih isprobaju, ipak su se prije toga još koji dan morali strpjeti kako bi se beton stegnuo, a sprave bile sigurne za korištenje.

Sve troškove nabave i montaže sprava u visini 186.000 kuna pokrio je Grad Ivanec. Kako ističu iz Grada, jedna od odrednica aktualne gradske politike jest da se dječja igrališta urede u svakom mjesnom odboru, a slijedom dosadašnje prakse, ona se grade i uređuju uz društvene domove i druge objekte koje je Grad sagradio ili ih preuredio u objekte koje mještani uvelike koriste za društveni život. Opremanje igrališta ovime nije dovršeno, naprotiv, iduće godine sprave stižu i na igrališta u nizu drugih naselja.

ivanec_1_igraliste_vuglovec.jpg

ivanec_2_igraliste_kaniza.jpg

ivanec_3_igraliste_kuljevcica.jpg

ivanec_4_igraliste_gacice.jpg