GRAD IVANEC Pregled najvećih komunalnih projekta planiranih za 2023. Foto: Grad Ivanec

GRAD IVANEC Pregled najvećih komunalnih projekta planiranih za 2023.

vv | 1.2.2023. u 12:50h | Objavljeno u Našim krajem

U ovogodišnjem proračunu Grada Ivanca je za program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture namijenjeno 1,6 milijuna eura.   

Od navedene svote se u gradnju i rekonstrukciju prometnica, prometnih površina i nogostupa planira uložiti 1,06 milijuna eura.

Najvažniji zahvati bit će: proširenje Ulice Augusta Cesarca u Ivancu, dovršetak odvojka Preradovićeve ulice, uređenje prometne infrastrukture zone Gmajna, gradnja autobusnih stajališta u Horvatskom, Cerju Tužnom i Mihanovićevoj ulici, sanacija klizišta uz nerazvrstane ceste, uređenje cesta u županijskoj nadležnosti na području grada, izgradnja priključka nerazvrstane ceste u Ivanečkom Naselju, pripreme za gradnju prometnice u Industrijskoj zoni Ivanec.

10670.jpg

Ove godine u planu je uređenje Fallerove i Kalničke ulice te asfaltiranje nerazvrstanih cesta u MO-ima Lovrečan i Salinovec (strma dionica). Također, ovim su programom predviđena i sredstva za projektiranje i postavljanje nove (dopunske) javne rasvjete u Gundulićevoj ulici.

Dječja igrališta, trgovi i parkovi

Daljnjih 448.000 eura u proračunu je osigurano za uređenje i opremanje dječjih igrališta, trgova i parkova te za radove na gradskim grobljima.

Ove godine kreće i izrada projektne dokumentacije za Gradsku park šumu Ivanečka jezera. Planirana su i sredstva za uređenje parka iza FINA-e u Ivancu, za zelenu urbanu obnovu te za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i izradu glavnog projekta uređenja Trga hrvatskih ivanovaca.

Za uređenje groblja u Ivancu, Radovanu, Margečanu i Prigorcu namijenjeno je 73.000 eura.

Osigurano je i 46.500 eura za gradnju građevina i nabavu opreme za gospodarenje komunalnim otpadom, od čega se 33.200 eura odnosi na kapitalnu donaciju za gradnju reciklažnog dvorišta građevinskog otpada.

I u ovoj godini nastavljaju se radovi na gradnji sustava odvodnje i pročišćivanja otpadnih voda Aglomeracija Ivanec.

Grad i ove godine nastavlja s višegodišnjim programom pojačanih izdvajanja za uređivanje problematične oborinske odvodnje na cijelom gradskom području, pa je tako za te potrebe osigurano 33.180 eura.

10669.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci