Grad Ivanec objavio natječaj i dodjeljuje još 13 socijalnih stipendija Foto: B. Težak

Grad Ivanec objavio natječaj i dodjeljuje još 13 socijalnih stipendija

vv | 13.1.2024. u 18:30h | Objavljeno u Našim krajem

Kao što je i bilo najavljeno u prosincu prilikom dodjele gradskih stipendija studentima za ak. godinu 2023./2024., Grad Ivanec u petak je, 12. siječnja, raspisao novi natječaj za dodjelu 13 studentskih stipendija i to temeljem socijalnog statusa i drugih socijalnih prilika u obitelji te uspjeha u školovanju, odnosno na studiju.

Podsjećamo, od planiranih 46 tzv. socijalnih stipendija, u prosincu ih je dodijeljeno 33 i to zato što su studenti od već dodijeljenih, gradskih stipendija odustali te se odlučili za povoljnije, državne stipendije.

Kako sredstva namijenjena stipendiranju ne bi ostala neiskorištena, Grad je odlučio raspisati novi natječaj, po drukčijim, povoljnijim kriterijima, te tako i onim studentima koji u prvom krugu nisu zadovoljili uvjete po pitanju dohodovnog cenzusa, omogućiti da dobiju stipendiju.

Ove stipendije dodjeljuju se u visini od 106,18 eura mjesečno (800 kn). Inače, Grad Ivanec u ovoj ak. godini studentima dodjeljuje ukupno 60 stipendija, 46 temeljem socijalnih kriterija i uspjeha u školovanju, a ostale temeljem kriterija deficitarnosti zanimanja.

Rok za prijavu na natječaj je do 31. siječnja 2024. godine. Natječaj za stipendije i prijavni obrazac dostupni su na web stranici Grada Ivanca.