Grad Ivanec djeci radovanskog kraja poklonio moderno igralište

VV | 16.9.2017. u 10:09h | Objavljeno u Našim krajem

U četvrtak, 14. rujna, veselim je skupom, na kojemu su oduševljeni klinci i zapjevali, otvoreno novo dječje igralište u ivanečkom naselju Radovanu. Mališanima koji pohađaju Područni odjel ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice, mlađim učenicima te djeci cijelog Radovana i okolice moderno je igralište poklonio Grad Ivanec.

Pozdravne riječi okupljenim je domaćinima, gostima i uzvanicima uputio Stjepan Habunek, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Radovan koje se uvelike angažiralo u provedbi ovoga projekta:
-Napokon smo dočekali otvorenje ovog lijepog, modernog, funkcionalnog i sigurnog igrališta za naše najmlađe. Ovaj projekt nije bilo nimalo jednostavno odraditi. Trebalo je riješiti cijeli niz pitanja vezanih uz lokaciju i način njena uređenja te uskladiti različita mišljenja i potrebe škole i vrtića. Ipak, sve smo uspjeli riješiti dogovorom – istaknuo je Habunek.

djecje igraliste8 radovan 140917

Zadovoljstvo otvaranjem igrališta izrazila je i odgojiteljica Marija Gužvinec:
- Dječji osmijesi govore više od svega. Sigurno je da će moderno igralište nadomak škole uvelike olakšati odgojno – obrazovni rad, to više što smo dosad, u nedostatku takvog prostora, morali pribjegavati raznim improvizacijama – naglasila je Gužvinec.

Gradonačelnik Batinić zahvalio je svima koji su bili uključeni u realizaciju ovoga projekta, a posebice Stjepanu Habuneku i Vijeću MO-a Radovan te Predragu Štromaru koji je, u vrijeme dok je obnašao dužnost župana, boravio u Radovanu, upoznao se s problematikom te dao sve suglasnosti kako bi se igralište moglo urediti na školskoj površini. Posebnu zahvalnost uputio je i arhitektici Zdenki Šarolić i izvođaču radova, Građevinskom obrtu Đuras iz Margečana.
-Ovime u djelo provodimo jedno od osnovnih opredjeljenja gradske politike, a to je da tijekom iduće četiri godine u svakom naselju na području grada uredimo dječje igralište. Uvjeren sam da će ovaj, moderno uređen i opremljen prostor, olakšati rad odgojiteljima i pridonijeti povećanju kvalitete odgojno – obrazovnog rada s djecom – poručio je Batinić.

Nositelj ovog projekta bio je Grad Ivanec, koji je pokrio kompletne troškove projektiranja, izgradnje i opremanja igrališta u iznosu od 160.000 kuna. Igralište je opremljeno kućicom i raznim spravama prilagođenih najmlađima, montiran je pješčanik, a kao podloga po prvi put na području grada Ivanca postavljena je umjetna trava. Okoliš ukrašavaju žardinjere, a s obzirom na neposrednu blizinu ceste, oko igrališta je podignuta visoka sigurnosna ograda.
A koliko se sve to dopalo klincima, najbolje svjedoče prizori njihovih nasmijanih lica i pune ruke „posla“ u pješčaniku.

djecje igraliste9 radovan 140917

Uz gradonačelnika Batinića i predsjednicu Gradskog vijeća Kseniju Sedlar Đunđek, otvaranju su nazočili i gradski vijećnici Danica Prašnjak, Ivan Sedlar i Josip Grđan, projektantica Zdenka Šarolić iz Arhitektonskog studija Nexar, izvođač radova Robert Đuras, ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice Suzana Divjak, ravnateljica Osnovne škole Metela Ožegovića Anica Košćak, članovi Vijeća Mjesnog odbora Radovan s predsjednikom S. Habunekom i dr.