GORNJI KNEGINEC Općinski vijećnici usvojili nove odluke za razvoj Poduzetničke zone Foto: Općina Gornji Kneginec

GORNJI KNEGINEC Općinski vijećnici usvojili nove odluke za razvoj Poduzetničke zone

Varaždinske vijesti | 30.6.2024. u 15:00h | Objavljeno u Našim krajem

Općinski načelnik i saborski zastupnik Goran Kaniški izvijestio je da od 16. svibnja ove godine dužnost općinskog načelnika obnaša volonterski, bez ikakve naknade

Svoju 33. sjednicu vijećnici Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec održali su u četvrtak 27. lipnja. Dnevni red sadržavao je pet točaka, a sjednici je prisustvovalo deset vijećnika.

Pod prvom točkom usvojena je Odluka o korištenju prostorija društvenih domova u vlasništvu Općine Gornji Kneginec. Navedenom odlukom uređeni su uvjeti i načini korištenja društvenih domova i drugih prostorija koje su u vlasništvu Općine, a pojedini iznosi naknada za korištenja prostorija su korigirani i navedeni u novoj novčanoj jedinici euru.

kneginec_vijece_27062024_2.jpg

Usvojena je i Odluka o sklapanju Aneksa Ugovora br. 3/2024 SC o osnivanju prava služnosti na cestovnom zemljištu. Tom se odlukom ovlašćuje općinski načelnik da sa Županijskom upravom za ceste sklopi Aneks Ugovora kojim se uređuju vlasnički odnosi, a sve u svrhu izgradnje javne rasvjete na javnoj cesti unutar Poduzetničke zone Kneginec sjeveroistok.

- Vezano uz infrastrukturu Poduzetničke zone Kneginec, općinski su vijećnici donijeli i Odluku o prijenosu prava vlasništva na zemljištu i osnivanju prava služnosti s HEP-Operatorom distribucijskog sustava d.o.o. Naime, zbog izgradnje trafostanice 20/04 kV „Fanon Kneginec“ i priključnih 20 kV kabelskih vodova, u prostoru Poduzetničke zone Kneginec Općina treba prenijeti prijenos prava vlasništva i služnosti HEP-u kako bi se isto moglo izgraditi - ističu iz Općine Gornji Kneginec.

kneginec_vijece_27062024_3.jpg

Općinsko je vijeće prihvatilo i Odluku o razrješenju i imenovanju člana Odbora za statutarno-pravna pitanja kojom se Matija Lukinec razrješuje za člana, a imenuje Marko Brezovec.

Na kraju sjednice općinski načelnik i saborski zastupnik Goran Kaniški izvijestio je članove Općinskog vijeća kako od 16. svibnja ove godine dužnost općinskog načelnika obnaša volonterski bez ikakve naknade.

kneginec_vijece_27062024_1.jpg