Gornji Kneginec: Na Uskrsni ponedjeljak festival kajkavskih pjesama i običaja "Poišči kaj" Foto: Općina Gornji Kneginec - arhiva

Gornji Kneginec: Na Uskrsni ponedjeljak festival kajkavskih pjesama i običaja "Poišči kaj"

Varaždinske vijesti | 27.3.2018. u 15:56h | Objavljeno u Našim krajem

- Jezik nekoga kraja ili naroda je poput živoga bića koje se mijenja, raste i širi. Jezik je bogatstvo, a bogatstvo je u njegovoj raznolikosti. Ponosni smo na svoj "kajkavski jezik", koji je opstao zahvaljujući ljudima koji su ga njegovali - ističu iz Općine Gornji Kneginec i pozivaju na tradicionalni, 6. festival kajkavskih pjesama i običaja "Poišči kaj".

Festival organiziraju Općina Gornji Kneginec i Turistička zajednica Općine Gornji Kneginec, a održat će se 2. travnja, na Uskrsni ponedjeljak, u 18 sati, na velikoj pozornici u školsko-sportskoj dvorani OŠ Kneginec Gornji.

Nastupaju Adam Končić, tamburaški sastavi Taliri i Stari Zajci, KUD Knegingrad, mališani Dječjeg vrtića Bubamara, Daria Ivanjko i Paula Bobek, ženski vokalni sastavi Kneginje, Allegre i Lucerne, Tena Kramar i Tamburaški orkestar Varaždinske glazbene udruge, Župni zbor Sv. Marije Magdalene i Mješoviti pjevački zbor Podravina.

Ulaz je besplatan.