GORNJI KNEGINEC Jednoglasno usvojen proračun za 2023. godinu, iznosi 4.813.160 eura Foto: Općina Gornji Kneginec

GORNJI KNEGINEC Jednoglasno usvojen proračun za 2023. godinu, iznosi 4.813.160 eura

Varaždinske vijesti | 8.12.2022. u 12:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec u srijedu, 7. prosinca jednoglasno je usvojen proračun za 2023. godinu i projekcije za 2024. i 2025. godinu, te je donesena Odluka o izvršenju proračuna Općine Gornji Kneginec za narednu godinu.

Općinski vijećnici usvojili su i prijedloge Programa javnih potreba Općine Gornji Kneginec za 2023. godinu, Programa gradnje vodnih građevina i komunalne infrastrukture u 2023. godini te Programa održavanja komunalne infrastrukture Općine Gornji Kneginec tijekom iduće godine.

- Općinski proračun za iduću godinu u iznosu od 4.813.160 eura je proračun sa razvojnom i socijalnom komponentom koji osigurava nastavak započetih projekata, potiče razvoj predškolskog odgoja i školstva, brine o socijalno ugroženim članovima lokalne zajednice te osigurava nesmetan rad udruga građana - ističu iz Općine Gornji Kneginec.

Detaljan uvid u Proračun za iduću godinu svi zainteresirani mogu ostvariti na općinskim internet stranicama - www.kneginec.hr.

Usvojen je i Program utroška sredstava šumskog doprinosa za iduću godinu kao i Plan korištenja sredstava od raspolaganja poljoprivrednim zemljištem. Vijeće je donijelo i Zaključak o prihvaćanju Godišnjeg izvješća odgojno-obrazovnog rada Dječjeg vrtića Bubamara za pedagošku godinu 2021./2022., te je prihvatilo prijedlog Odluke o uvjetima i roku vraćanja isplaćenih stipendija.

U nastavku sjednice Općinsko vijeće je raspravilo i donijelo Odluku o donošenju procjene rizika od velikih nesreća na području Općine Gornji Kneginec te Odluku o davanju u zakup zemljišta za poljoprivrednu obradu. Odobreno je i sklapanje Ugovora za održavanje javne rasvjete na području općine Gornji Kneginec tijekom iduće godine te ugovora za zimsko održavanje cesta i održavanje nerazvrstanih cesta na području općine u narednom razdoblju.

Na kraju sjednice općinski vijećnici odobrili su sklapanje ugovora o praćenju stanja okoliša na zatvorenom odlagalištu komunalnog otpada u Gornjem Knegincu te su odobrili sklapanje ugovora o opskrbi plinom.

kneginec_proracun_07122022_2.jpg