GORNJI KNEGINEC Ispunite anketu za izradu Strategije zelene urbane obnove Foto: Pexels/ilustracija

GORNJI KNEGINEC Ispunite anketu za izradu Strategije zelene urbane obnove

Varaždinske vijesti | 19.9.2024. u 14:38h | Objavljeno u Našim krajem

Temeljem prijave na javni poziv Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Općini Gornji Kneginec odobrena su financijska sredstva za izradu Strategije zelene urbane obnove.

Općina je pokrenula izradu strategije s ciljem razvoja zelene infrastrukture, integracije rješenja temeljenih na prirodi, unapređenja kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, ostvarenja ciljeva energetske učinkovitosti, prilagodbe klimatskim promjenama i jačanja otpornosti na rizike.

- Kako bi se strategija kvalitetno i sveobuhvatno izradila, potrebno je provesti ispitivanje javnog mnijenja stanovnika, odnosno provesti anketu među stanovnicima koja se odnosi na trenutno stanje zelene infrastrukture i kružnog gospodarenja u općini - napominju iz Općine Gornji Kneginec.

Stoga pozivaju stanovnike Općine Gornji Kneginec da se najkasnije do 30. rujna 2024. godine uključe u ispitivanje javnog mnijenja, ispunjavanjem ankete koja je dostupna na linku: https://forms.gle/1d3TJNK425sjuPry7

- Molimo Vas da odvojite dio svog vremena te ispunite anketu do kraja. Anketa je anonimna, rezultati će se koristiti isključivo u svrhu izrade predmetnog dokumenta, a javno će se objaviti samo obrađeni (sumarni) podaci. Ispunjavanje ankete traje oko 5-10 minuta - pojasnili su iz Općine.