FOTOGALERIJA U Jalžabetu svečano otvoreni najmoderniji teniski tereni Foto: Martin Novosel

FOTOGALERIJA U Jalžabetu svečano otvoreni najmoderniji teniski tereni

MGA | 31.3.2023. u 13:00h | Objavljeno u Našim krajem

U Jalžabetu su danas svečano otvoreni teniski tereni Sportskog centra Jalžabet. Ukupna vrijednost investicije iznosi gotovo 830.000 kuna te ona predstavlja veliki iskorak u razvoju sporta i turizma Općine.

Načelnik Rajko Solar kaže da je Sportski centar Jalžabet uglavnom bio sinonim za nogomet, a sad na raspolaganju imaju i moderno uređene teniske terene koji su obnovljeni uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta s iznosom od 286.000 kuna. Uređena su dva teniska terena s novom podlogom, a riječ je o umjetnoj travi crvene boje s ispunom od keramičkog pijeska. Na terene je postavljena i najsuvremenija LED rasvjeta za noćnu igru, zatim nove mreže - za starije i za djecu (3m i 5m), dva automata za izbacivanje teniskih loptica, zaštitne mreže, ograda, nove klupice te nadstrešnice za igrače i sudačke stolice.

- Osim ovih teniskih terena, također smo obnovili reflektore na nogometnom igralištu, a pripremamo i nove projekte koje planiramo ponovno prijaviti na novi natječaj Ministarstva turizma i sporta. Tereni su namijenjeni svim generacijama, a prijaviti se mogu putem aplikacije Sliceer, platforme za rezervaciju teniskih terena - rekao je načelnik Solar kazavši da su novi projekti, između ostalog, vezani i za razvoj malog nogometa.

Zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec čestitala je Općini Jalžabet na realizaciji ovog projekta te istaknula da je Varaždinska županija ove godine povećala izdvajanja za sport za sto posto, tako da sredstva ukupno iznose 300.000 eura.

- Kao Varaždinska županija želimo da se sport ravnomjerno razvija na području cijele županije. Sport okuplja i spaja ljude, on je nositelj društvene i sportske aktivnosti i drago nam je kad se u njega uključuju sve generacije, posebice mladi jer time usvajaju zdrave životne navike - rekla je Zagorec.

Na otvaranju terena sudjelovao je i državni tajnik Ministartva turizma i sporta Tomislav Družek, koji je prije dolaska u Jalžabet obišao i Spinalni centar u Varaždinskim Toplicama. Naglasio je da su ova dva projekta povezana i da su sport i turizam ono po čemu je Hrvatska poznata u svijetu.

- Politika Vlade i našeg ministarstva je da na konkretan način pomažemo lokalnoj zajednici u izgradnji ili obnovi sportske infrastrukture. Ovo je sigurno jedna od najmodernijih teniskih podloga u Hrvatskoj. Važno je da ovakvim projektima pomognemo lokalnoj zajednici kako bi svi imali jednake uvjete za razvoj sporta, a ne samo velike sredine i gradovi - rekao je državni tajnik koji je napomenuo da ministarstvo i ove godine raspisuje natječaj za sufinanciranje projekata u sportu te da su iznosi svake godine sve veći. No, spomenuo je i slučaj Zagreba koji nije iskoristio dodjeljena sredstva za teniske terene, pa će ih morati vratiti.

Koliko su ovakvi objekti važni za zajednice poput Jalžabeta naglasio je i bivši teniski izbornik Željko Krajan kazavši kako se ovako kvalitetni tereni rijetko vide u manjim sportskim centrima, posebice s takvom podlogom i rasvjetom.

- Ovako nešto puno znači za tenisku školu - rekao je bivši izbornik hrvatske teniske reprezentacije napomenuvši da bi se uz još jedan teniski teren jednog dana ovdje mogli održavati i profesionalni turniri na tri terena.