FOTOGALERIJA Povodom Dana Općine u Jalžabetu počela velika pokazna vježba žurnih službi

MGA | 19.11.2023. u 11:30h | Objavljeno u Našim krajem
U središtu Jalžabeta u 10 je sati počelo održavanje velike pokazne vježbe vlastitih operativnih snaga sustava civilne zaštite "Jalžabet 2023".
Općina Jalžabet pokaznu vježbu organizira povodom obilježavanja Dana Općine Jalžabet, a u njoj sudjeluju vatrogasci, hitna medicinska služba, Crveni križ, HGSS, policija i dr. U vježbi se koriste i sredstva javnog uzbunjivanja, a stručni rad žurnih službi pratio je i načelnik Općine Rajko Solar, predsjednik Općinskog vijeća Siniša Sreček i stanovnici Jalžabeta.
Sve veći broj različitih iznenadnih događaja u zemlji i svijetu, ali i sve strože zakonske obaveze, povod su ovoj godišnjoj provjeri spremnosti, tehničke opremljenosti i osposobljenosti pripadnika različitih sastavnica sustava civilne zaštite na području općine.

U središtu zbivanja je intervencija vatrogasnih snaga, a njima se u odgovoru na iznenadni događaj, koji uključuju potres, eksploziju u javnom objektu, gašenje požara te spašavanje desetak unesrećenih, pridružuju i predstavnici policije, hitne medicinske službe, crvenog križa, gorske službe spašavanja i drugi subjekti.