FOTO Unatoč snijegu i hladnoći, 2. Vincekov pohod okupio brojne sudionike, stigli i Slovenci Foto: Luka Šalamun

FOTO Unatoč snijegu i hladnoći, 2. Vincekov pohod okupio brojne sudionike, stigli i Slovenci

VV | 20.1.2024. u 12:48h | Objavljeno u Našim krajem

Unatoč hladnoći i snijegu, danas je održan 2. Vincekov pohod po voćanskim bregima, koji je okupio popriličan broj ljubitelja rekreacije, ali i vinske kapljice.

- Okupili smo se na 2. Vincekovom pohodu, za koji se nadamo da će postati tradicionalan. Ovo je zapravo već 14. godina kako obilježavamo Vincekovo u našoj općini, u organizaciji Udruge vinogradara i voćara "Barilček", a pod pokroviteljstvom Općine Donja Voća. Pohod je započeo blagoslovom skulpture sv. Vinka koji će biti postavljen kod vinogradarskog punkta u Gornjoj Voći. Ovo je prilika da se svi podruže, a drago mi je da su nam se pridružili i gosti iz Slovenije, iz naše pobratimljene općine. Vjerujem da će danas biti jedno lijepo druženje - istaknula je Sanja Kočet, načelnica Općine Donja Voća.

Nakon blagoslova skulpture sv. Vinka, sudionici 2. Vincekovog pohoda uputili su se na put dug osam kilometara po voćanskim bregima. Na putu su osigurana tri vinogradarska punkta s okrepom, a sve završava u Etno kući u Gornjoj Voći, gdje je za sve sudionike pripremljen gulaš, za koji su zaslužni članovi Lovačkog društva "Trčka", a pomogli su i članovi udruge branitelja. Dobre zabave neće nedostajati, a kako i bi kad su za glazbu zaduženi članovi glazbene sekcije KUD-a Voća.

2. Vincekovovim pohodom po voćanskim bregima obilježen je početak vinogradarske godine, a kako je bilo pogledajte u fotogaleriji Luke Šalamuna.