FOTO: Zemljišta u poduzetničkoj zoni Beretinec već kupilo šest poduzetnika Foto: Općina Beretinec

FOTO: Zemljišta u poduzetničkoj zoni Beretinec već kupilo šest poduzetnika

Varaždinske vijesti | 22.2.2019. u 11:58h | Objavljeno u Našim krajem

- Poduzetničke zona Beretinec iznosi 13,2 ha površine, a trenutno je komunalno uređeno 3 ha. Na toj površini napravljena je parcelacija, izgrađena je pristupna cesta, kanalizacija i vodovod, trafostanica i javna rasvjeta. Ukupno je do sada Općina Beretinec uložila 2,4 milijuna kuna u komunalno opremanje Zone - rekao je Igor Kos, načelnik općine Beretinec.

To se pokazalo kao dobra i pametna investicija jer je zemljište već kupilo šestero poduzetnika s područja Varaždinske županije koji su se obvezali da će u određenom roku započeti s radovima na izgradnji objekata predviđenima ponudom za kupnju zemljišta. Osim komunalnog opremanja Zone, Općina Beretinec je kao impuls poduzetnicima donijela odluku o oslobođenju komunalnog doprinosa.

Krunoslav Rogina, vlasnik obrta Mesnica Rogina 1, jedan je od poduzetnika koji je kupio zemljište u Zoni na površini od 3077 m2 te je početkom ove godine započeo s izgradnjom svojeg objekta.

Na kupljenom zemljištu izgradit će se najmodernija tvornica za preradu mesa i proizvodnju mesnih prerađevina površine 1.000 m2. Ukupna vrijednost investicije iznosi 10 milijuna kn, a polovica sredstava financira se iz EU fondova. Završetak izgradnje i pokretanje proizvodne djelatnosti planirano je u drugoj polovici ove godine.

- U novosagrađenom pogonu bit će prilika i za zapošljavanje. Sukladno planovima investitora investicija će rezultirati stvaranjem novih radnih mjesta. Općina Beretinec ima u planu daljnji otkup zemljišta te privlačenje novih investitora - zaključio je Kos.

Označeno u
Galerija slika