FOTO Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković čestitao varaždinskom umjetniku na izuzetnom uspjehu

Varaždinske vijesti | 16.6.2023. u 12:34h | Objavljeno u Našim krajem

Istaknutom i svjetski poznatom varaždinskom umjetniku Nikoli Vudragu, danas je javno, na prijemu u palači Patačić, na velikom uspjehu u ime Grada Varaždina čestitao zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Skulptura Nikole Vudraga „Iron Maiden – Čelična djeva“ prodana je na dobrotvornoj aukciji u Varšavi za rekordnih 712 tisuća eura čime je varaždinski umjetnik postao vijest u hrvatskim i svjetskim medijima.

Na aukciji je prikupljeno ukupno 1,3 milijuna eura čime je srušen rekord u visini sredstava ikad prikupljenih na aukcijama u Poljskoj.

Sredstva prikupljena prodajom skulpture te djela ostalih poljskih umjetnika namijenjena su u humanitarne svrhe za obrazovanje djece u Gani i ukrajinsku mladež.

Čestitku zamjenika Miroslava Markovića u palači Patačić primio je zajedno sa svojom suprugom Paulom Banić – Vudrag, a prijemu je nazočila i Lucija Dugandžić, voditeljica Odsjeka za kulturu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

Nikola Vudrag u svim varaždinskom ateljeu neumorno stvara pa je nastavak prijema protekao o radnom tonu. Naime, Grad Varaždin je pokrenuo je pripreme kako bi se tijekom kolovoza i tijekom Špancirfesta u varaždinskom gradskom parku, Šetalištu Vatroslava Jagića privremeno postavilo desetak djela, skulptura Nikole Vudraga.

Želja je domaćoj publici ali i gostima poznatog festivala pokazati djela koja su vrlo tražena i kojima varaždinski umjetnik oduševljava ljubitelje umjetnosti u cijelom svijetu.

Postavu skulptura u Varaždinu Nikola Vudrag iskoristit će također za pripremu vizualnih materijala potrebnih za izložbe koje slijede u Sologni kod Pariza 2024. godine, zatim u Europskom kulturnom centru u Veneciji te Saatchi Gallery u Londonu 2025. godine.

Galerija slika