FOTO Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković čestitao streličarki Amandi Mlinarić

Varaždinske vijesti | 5.10.2023. u 12:19h | Objavljeno u Našim krajem

Varaždinskoj vrhunskoj streličarski Amandi Mlinarić, danas je na odličnim rezultatima čestitao je zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković na prijemu u palači Patačić.

Na Europskom prvenstvu u disciplini poljskog streličarstva, održanom u talijanskom gradu Cesna, Amanda Mlinarić osvojila je brončanu medalju u seniorskom pojedinačnom natjecanju.

U polufinalu je izgubila meč od Irene Franchini iz Italije, te je u dvoboju za treće mjesto uspjela pobijediti streličarku, također iz Italije, dosadašnju europsku prvakinju, Saru Ret.

Ovoj brončanoj medalji Mlinarić je dodala i srebrnu medalju osvojenu u mješovitoj ekipi u paru s Domagojem Budenom iz SK Agram Zagreb.

Na prvenstvu je sudjelovalo 226 streličara uz 26 europski država koji su se natjecali u tri vrste luka, dvije kategorije, juniorskoj i seniorskoj, te pojedinačno i u ekipama.

Prijemu su prisustvovali i trener Cvjetolsav Zorman i predsjednik kluba Tomislav Mlinarić te Dražen Cesar, voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Grada Varaždina.

Na prijemu se poveo razgovor o uvjetima treniranja varaždinskih streličara te o mogućnostima kako će Grad Varaždin još više pomoći da streličari imaju još bolje uvjete za postizanje vrhunskih rezultata.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković također je Amandi Mlinarić čestitao na rektorovoj nagradi Sveučilišta Sjever na kojem je nedavno diplomirala i stekla zvanje stručnog prvostupnika prehrambene tehnologije.

Uzorna sportašica i studentica nastavit će diplomski studij a najavila je i nove uspjehe u svom atraktivnom sportu.

Galerija slika