FOTO Vrbanovec dobio novo dječje igralište, na radost mještana i djece Foto: Martin Novosel

FOTO Vrbanovec dobio novo dječje igralište, na radost mještana i djece

| 25.5.2023. u 19:24h | Objavljeno u Našim krajem

U četvrtak, 25. svibnja, u Vrbanovcu u općini Martijanec, otvoreno je novo, veliko dječje igralište.

Ovo moderno dječje igralište svakako su s najviše radosti dočekali najmlađi, koji su na otvorenju odmah i isprobali razna igrala, ali i crtali, plesali i družili se s jednim od najdražih crtanih likova, Mickey Mouseom. Veselja nije nedostajalo, a s igralištem su zadovoljni i roditelji, bake i djedovi, te svi mještani Vrbanovca, ali i cijele općine Martijanec koji su se složili kako će ovo igralište biti odlično mjesto za druženje djece, ali i odraslih.

Načelnik Branimir Nađ na otvorenju je rekao kako je iznimno zadovoljan ovim projektom.

- Dječje igralište ovdje u Vrbanovcu izgrađeno je sredstvima LAG-a, to je projekt koji smo prošle godine kandidirali na LAG ''Izvor'' iz Ludbrega, ukupna vrijednost radova je 67.983,20 eura, od čega smo ostvarili sufinanciranje od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 46.612,94 eura. Veseli nas da je ovaj projekt realiziran na radost svih naših mališana i njihovih roditelja, a kao što vidite, odaziv je danas vrlo velik, za što se nadamo da će i dalje biti tako - rekao je Nađ.

Opći cilj projekta je podizanje kvalitete i standarda života lokalnog stanovništva na ruralnom području. Za Općinu je ovo i još jedna demografska mjera kojom se pokušava zaustaviti negativni demografski trend.

- U demografskom pogledu, naravno da su ovakvi sadržaji za mlade obitelji iznimno važni, jer sve sadržaje koje mi kao Općina osiguramo ovdje, mladi neće morati tražiti negdje drugdje, a samim time ćemo kroz godine i ulaganja postati poželjno mjesto za život. Nadamo se smanjenju negativnog demografskog trenda te ćemo kao Općina i dalje maksimalno ulagati u ovakve sadržaje. Sljedeće možemo najaviti i sportsko-društvene sadržaje u Čičkovini, za koje se nadamo da će biti završeni do jeseni - istaknuo je načelnik Nađ.