FOTO Vinički učenici osvojili čak sedam medalja na državnim prvenstvima, nagradio ih načelnik Štimec Foto: Krešimir Đurić

FOTO Vinički učenici osvojili čak sedam medalja na državnim prvenstvima, nagradio ih načelnik Štimec

VV | 13.6.2023. u 13:35h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Vinica danas je održan prijem za uspješne učenike i njihove mentore, koji su postigli sjajne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. Ukupno je nagrađeno 18 učenika i njihovih mentora, a prigodne nagrade, knjigu i novčanu nagradu, učenicima i nastavnicima uručio je načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec, prof. te predsjednik Općinskog vijeća Općine Vinica Predrag Štromar.

- Naši učenici osvojili su čak sedam medalja na državnim natjecanjima, što je jako veliki uspjeh na našu općinu - ponosan je načelnik koji je ustvrdio kako je obrazovanje u Općini Vinica na prvom mjestu.

ova.jpg

- Samo u prošloj godini Općina je izdvojila 56.424,48 eura, a u pvoj godini uložit ćemo 59,063 eura za osnovnu školu Vinica - rekao je dr. sc. Štimec, prof.

Učenici su ove godine bili uspješni u natjecanjima u području gimnastike, natjecanju Go Car Go, astronomiji, informatici, geografiji, natjecanju "Sigurno u prometu", plivanju, ali i na WorldSkills Croatia 2023., najvećem strukovnom natjecanju u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe.

- Naši gimnastičari osvojili su sjajno drugo mjesto iz gimnastike. Poznato je da mi u općini imamo gimnastički klub čiji članovi postižu izvrsne rezultate, stoga će Općina i dalje poticati razvoj ovog sporta. Naši učenici osvojili su prvo mjesto na natjecanju "Sigurno u prometu",a na međunarodnom natjecanju Go Car Go, naša ekipa osvojila je treće mjesto. Imamo i sjajne rezultate u području astronomiji, gdje je učenik OŠ Vinica osvojio drugo mjesto, a u informatici treće mjesto. U Općini Vinica posebnu brigu vodimo i o djeci s posebnim potrebama, pa je tako Brunela Hrženjak osvojila dvije srebrne medalje na državnom natjecanju u plivanju. Iznimno smo ponosni i na naš dječji vrtić koji je pobjednik ovogodišnjeg 11. olimpijskom festivalu dječjih vrtića u Ivancu., tako da naši sportaši već od najranije dobi ostvaruju sjajne rezultate i ovom prilikom želim čestitati svim našim učenicima i njihovim mentorima - rekao je načelnik.

brunela.jpg

Jedna od uspješnih učenica je Sara Spevan, učenica šestog razreda OŠ Vinica, koja je osvojila prvo mjesto na županijskom natjecanju "Sigurno u prometu" pojedinačno te ekipno drugo mjesto, dok je na državnom natjecanju pojedinačno osvojila drugo mjesto te ekipno prvo mjesto te će predstavljat Hrvatsku na prvenstvu Europe u natjecanju "Sigurno u prometu", koje će se u rujnu održati u Crnoj Gori. Također, Sara je osvojila drugo mjesto na županijskom natjecanju iz gimnastike.

- Gimnastikom se bavim već pet godina, treniram svaki tjedan dva puta po dva sata, dok na natjecanju "Sigurno u prometu" vježbam već tri godine, a tijekom proljeća sam bila i na biciklističkom kampu - rekla je Sara.

DSC_9000.jpg

Među uspješnim učenicima je i Dino Bregović, koji je osvojio treće mjesto na županijskom natjecanju iz informatike te drugo mjesto na županijskom natjecanju iz astronomije.

- Svemir mi je zanimljiv i fascinira me sve što bi se moglo nalaziti u njemu. Četiri godine zaredom bio sam na državnom natjecanju iz astronomije i postižem dobre rezultate. Iako nije lako, ovi uspjesi pokazuju kako se trud isplati - rekao je Dino te se zahvalio svojoj mentorici Milici Žapčić, inače profesorici geografije na OŠ Vinica, predsjednici Astronomskog društva Varaždin i voditeljici Centra izvrsnosti iz astronomije za osnovne škole, roditeljima i Općini Vinica.

DSC_9031.jpg

Nagrađeno je i šestero mentora, a načelnik dr. sc. Branimir Štimec, prof., koji je također bio mentor učenicima, odrekao se nagrade u korist najmlađih sporaša Dječjeg vrtića Vinica jer želi da mladi s područja ove općine nastavljaju niizati uspjehe na ponos svih Viničanaca. 

U nastavku donosimo popis nagrađenih učenika i njihovih mentora.

GIMNASTIKA - Branimir Štimec, mentor
· Marija Jergen: 2. mjesto na županijskom natjecanju iz gimnastike
- Gabrijela Kapljić, 2. mjesto na županijskom natjecanju iz gimnastike
- Martina Kušinec: 2. mjeseto na županijskom natjecanju iz gimnastike
- Viktorija Malčec: 2. mjesto na županijskom natjecanju iz gimnastike
- Sara Spevan: 2. mjesto na županijskom natjecanju iz gimnastike

ASTRONOMIJA - Milica Žapčić, mentor
Gabriela Kapljić 2. mjesto na županijskoj razini i 2 mjesto na državnoj razini
Dino Bregović: 2. mjesto na županijskoj razini

SIGURNO U PROMETU - Branimir Štimec, mentor
- Noel Brodar: 2. mjesto ekipno na županijskom natjecanju,
• Benjamin lan Šipek: 2 mjesto ekipno na županijskom, 3. mjesto pojedinačno
- Sara Tenko: 2. mjesto ekipno na županijskom natjecanju
- Sara Spevan: 1. mjesto na županijskom natejcanju te ekipno 2. mjesto; 2 mjesto na državnom natjecanju te ekipno 1. mjesto (plasman na EU natjecanje)

GO-CAR-GO- Nenad Mesek, mentor
- David Dubovečak: 3. mjesto ekipno na međunarodnom natjecanju Go-Car-Go
- Jakov Goričanac: 3. mjesto ekipno na međunarodnom natjecanju Go-Car-Go
- Luka Dregarić: 3. mjesto ekipno na medunarodnom natjecanju Go-Car-Go
- Nino Šipek: 3. mjesto ekipno na međunarodnom natjecanju Go-Car-Go
- Leon Majcen: 3. mjesto ekipno na međunarodnom natjecanju Go-Car-Go
- Noel Brodar- 3. mjesto ekipno na međunarodnom natjecanju Go-Car-Go

PROMETNA UČILICA – Branimir Štimec, mentor
Antonio Kapljić: 2. mjesto na natjecanju Prometna učilica - državno prvenstvo

Državno natjecanje za učenike s intelektualnim teškoćama - Branimir Štimec, mentor
- Brunela Hrženjak: dvije srebrne medalje na Državnom natjecanju iz plivanja

INFORMATIKA - Adriana Telebar, mentor
Dino Bregović: 3. mjesto na županijskom natjecanju iz informatike

SREDNJA ŠKOLA ARBORETUM OPEKA MARČAN WorldSkills Croatia 2023.

- Danijel Sever: 1. mjesto na državnom natjecanju kao pomoćni kuhar i  slastičar (mentro Darko Auker)
- Ana Marija Vugrinec: 2. mjesto na državnom natjecanju iz cvjećarstva (mentorica Ana Ernoić Milošević)

Popis mentora zasluženih za postignute rezultate nagradivanih učenika za ostvarena prva, druga i treća mjesta na natjecanjima.

- Milica Žapčić - 2 učenika osvojili 2. mjesto na županijskom natjecanju te 1 učenik 2. mjesto na državnom natjecanju
- Nenad Mesek- 6 učenika osvojila 3. mjesto na međunarodnom natjecanju
- Adriana Telebar- 1 učenik osvojio 3. mjesto na županijskom natjecanju
- Branimir Štimec - 1 učenik osvojio 1. mjesto na županijskom natjecanju, 9 učenika osvojili 2. mjesto na županijskom   natjecanju, 1. učenik osvojio 3. mjesto na županijskom, 1 učenik osvojio 1. mjesto na državnom natjecanju te 4 učenika osvojila 2. mjesto na državnom natjecanju
- Ana Ernoić Milošević- 1 učenik osvojio 2. mjesto na državnom natjecanju
- Darko Auker-1 učenik osvojio 1. mjesto na državnom natjecanju