FOTO Vinica slavi svoj dan, dobitnik posthumne nagrade za životno djelo je Vlado Pajtak

| 28.4.2023. u 18:40h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Vinica danas, 28. travnja, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, povodom obilježavanja Dana općine koji su već krenuli krenuli proteklog petka, 21. travnja. 

Nakon predsjednika Općinskog vijeća Predraga Štromara, koji se osvrnuo na uspješan rad Općinskog vijeća na dobrobit svih građana, načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec, prof., zahvalio se svim mještanima koji te suradnicima s kojima su već nakon svega dvije godine napravili veliki posao u Vinici, maloj općini s oko 3000 stanovnika, ali koja provodi velike projekte u ukupnoj vrijednosti od čak 40 milijuna eura.

- Mladi obrazovani stranački neopterećeni ljudi s moje nezavisne liste odlučili su surađivati sa svima gdje nam je glavna nit vodilja da uredimo svoje mjesto te da Općina Vinica postanje najljepše uređena Općina u Republici Hrvatskoj. Od aglomeracije do arboretuma, ukupna vrijednosti svih investicija u Općini je preko 300 milijuna kuna ili 40 milijuna eura, jednostavno impresivno, ako tome pridodamo činjenicu da je izvorni proračun Općine Vinica 760.000,00 eura - istaknuo je načelnik Općine Vinica.

Posebni gosti na današnjoj sjednici su bili varaždinski župan Anđelko Stričak, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, ujedno i predstavnik predsjednika RH Zorana Milanovića, saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski, kao predstavnica predsjednika Hrvatskog sabora, Radovan Fuchs kao predstavnik premijera Andreja Plenkovića, načelnik Cestice Mirko Korotaj, Božo Lasić predsjednik HZO i načelnik Općine Konavle u ime prijateljskih općina te mnogi drugi načelnici i gosti.

Svečana sjednica je naravno i prilika da se nagradi i istaknu svi vrijedni mještani koji žive u općini i svojim radom i angažmanom na rade na boljitku svoje male zajednice. Ove godine su nagrađeni dodjelom novčane nagrade najuspješnijim studentima Neven Boltek, Viktorija Lukaček i Jelena Mihalić, javna priznanja dobili su Vlado Pajtak koji je posthumno dobio diplomu za životno djelo, a nagradu je preuzela Marica Pajtak, Damir Fotak je dobio plaketu Općine Vinica kao i Odbojkaški klub Vinica te Vatrogasna zajednica općine Vinica.

Glazbeni dio sjednice je upriličila Gabriela Hrženjak, rođena Viničanka.