FOTO Sjajna atmosfera na Adventu u Zelendvoru, svi su se odlično zabavili!

Varaždinske vijesti | 18.12.2023. u 17:33h | Objavljeno u Našim krajem

I ove godine po treći se puta održao Advent u Zelendvoru. Sve je počelo u petak. 15. prosinca, uz puno dječjeg veselja. A kako i ne kad ih je posjetio Djed Božićnjak sa slatkišima.

Program je počeo nastupom Dječjeg vrtića “Bambi” Petrijanec skupinom “Srčeka”, nakon toga su se pridružili Danijeli Mikulek i udruzi Tilia Nova u kićenju borova i radionici izrade tradicionalnih božićnih ukrasa.

Dodatno su okupljene svojim programom ugrijali Udruga umirovljenika Općine Petrijanec i Hajdina band.

U subotu je program bio još bogatiji. Ponovno je drugi dan za redom Djed Mraz došao u kočiji te se zahvaljuje Udruzi “Konj moj prijatelj” na ovom jedinstvenom doživljaju kao i udruzi “Petrajski kurent” na ukrašavanju kuće Djeda Mraza.

U 15 sati program su započeli djeca Dječjeg vrtića „Bambi“, skupina “Kockice” svojim nastupom, a nakon njih Moto Mrazovi iz MK Sjeverozapad. Od 16 nadalje nastupali su Mali švabeki i 4.b Osnovne škole Petrijanec, nakon njih ŽVS Sv. Juraj Maruševec i zbor odraslih Sv. Juraj.

Kasnije su svojim nastupom razveselili ŽVS Erato i Tamburaška sekcija KUD-a Petrijanec, a nakon njih Vinički tamburaši i za kraj Faringaši.

Zahvala i lovcima lovačkog društva “Šljuka” Petrijanec koji su besplatno dijelili gulaš kao i SRU Općine Petrijanec koji su podijelili papaline posjetiteljima. Zahvala i izlagačima obrtnicima i OPG-ovima koji su izložili i prezentirali svoje proizvode.

- Evo i treću godinu za redu okupili smo se na još jednom Adventu u Zelendvoru. Iz godine u godinu imamo sve veći i bogatiji program, što za male što za velike. U organizaciju su bile uključene sve udruge s područja općine, od dječjeg vrtića, osnovne škole i svi smo ovdje doista jako ponosni i sretni odlično se zabavljamo, zahvaljujemo se i udrugama iz okolnih općina što su se odazvale na poziv. Ujedno, svim mještanima Općine Petrijanec ovim povodom želim čestitati Božić i Novu 2024. godinu. – rekao je načelnik Željko Posavec.