FOTO Veliko zanimanje za Plac u Cestici i izložbu oldtimera, u organizaciji Oldtimer kluba Varaždin2 Foto: Dražen Novosel

FOTO Veliko zanimanje za Plac u Cestici i izložbu oldtimera, u organizaciji Oldtimer kluba Varaždin2

| 3.8.2024. u 10:56h | Objavljeno u Našim krajem

Danas se na prostoru ispred općinske zgrade. kao i svake prve subote u mjesecu, održava Plac u Cestici, a posjetitelji do 13 sati mogu razgledati i izložbu oldtimera. Sam događaj pobudio je veliko zanimanje žitelja s područja Općine Cestica.

Mještane očekuje bogata ponuda OPG-ovaca koji će nuditi svježe voće, povrće, med, jaja i domaće proizvode kao što su džemovi, rakije, likeri...

Također, mještani imaju prilike razgledati jedanaest oldtimer automobila, u organizaciji Oldtimer kluba Varaždin2, pri čemu je ulaz na izložbu besplatan.

U sklopu placa u Cestici i izložbe oldtimera upriličena je i gastro ponuda i ponuda pića OPG-a Županić, a cijela manifestacija popraćena je glazbenim nastupom Duo Modus Banda.

- Plac u Cestici je jako dobro prihvaćen od naših građana, a prije svega i od OPG-ova, koji na placu mogu direktno prodati svoje proizvode po pristupačnim cijenama našim mještanima. Dobro je da smo tako nešto organizirali, pokazalo se kao pun pogodak, tako da ćemo i dalje, svake prve subote u mjesecu održati Plac u Cestici. Ova manifestacija je dio Ljeta u Cestici, gdje uz Plac u Cestici organiziramo i dodatne sadržaje, pa smo imali izložbu malih životinja, a danas smo s Oldtimer klubom Varaždin2 organizirali izložbu oldtimera, tako da građani kada dođu na plac imaju i dodatne sadržaje. Dobra je i gastronomska ponuda, imamo i glazbu, a kroz ljeto se pripremamo za jesen, kada će vatrogasci održati vježbe, Lovačko društvo Sveti Hubert proslavit će 30 godina svog rada, a održat će se i svečana sjednica Općinskog vijeća, povodom Dana Općine - rekao je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

Na izložbi oldtimera posjetitelji imaju prilike razgledati 11 automobila, koji su u vlasništvu članova Oldtimer kluba Varaždin2,a u rasponu od 1969. do 1972. godine.

- Zadovoljni smo suradnjom s Općinom Cestica,koja je počela prošle godine, vjerujemo da su oni zadovoljni i s nama. Od izloženih automobila najvrjedniji je Citroen Break karavan iz 1970. godine, čija se cijena izvan Hrvatske kreće između 28 i 35 tisuća eura. Naš klub, koji ove godine obilježava 21. godinu djelovanja okuplja 112 članova, a da bi bili naš član morate imati bilo koje oldtimer vozilo , motocikl ili automobil. Godišnja članarina je 30 eura - rekao je Marijan Meštrić, dopredsjednik Oldtimer kluba Varaždin2.

Pogledajte VIDEO