FOTO Varaždinskoj VI. Osnovnoj školi platinasti eko status

Varaždinske vijesti | 12.9.2024. u 14:23h | Objavljeno u Našim krajem

Varaždinska VI. Osnovna škola proslavila je danas prigodnom svečanošću 20. obljetnicu provedbe međunarodnog programa aktivne i uspješne eko-škole te stjecanje platinastog statusa.

Uz učenike, nastavnike i roditelje, svečanosti je nazočio i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj koji je čestitao na ovom velikom uspjehu ravnatelju Mariju Stančiću, učenicima i nastavnicima te svima koji su za njega zaslužni.

Podsjetio je na podatak da je škola već 2002. godine bila uključena u projekt Eko škola.

- Iz godine u godinu sve se više radilo na ekološkim projektima pa je škola 2010. dobila brončani, 2012. srebrni, a dvije godine kasnije i zlatni status. Dijamantnim statusom iz 2018. godine potvrđeno je ekološko usmjerenje škole, a kruna svega je ovogodišnji platinasti status. Platinasti je najviši status koji neka eko-škola može dobiti i ja vam zaista čestitam od srca. – rekao je gradonačelnik i podsjetio zašto Varaždin spada u red najekološkijih gradova u Hrvatskoj:

- Varaždin je uvijek u užem izboru za nagradu EKO City, a nadamo se da ćemo je ove godine i osvojiti zahvaljujući ovakvim školama i brojnim eko inicijativama. U proljeće počinjemo sa sadnjom tisuću stabala u projektu „Varaždin pod krošnjama“, s radom počinje i prva sortirnica reciklabilnog otpada. - naglasio je gradonačelnik podatak da Varaždin premašuje stopu od 50 posto reciklabilnog otpada potaknuvši djecu da i sami što više razvrstavaju otpad. Najavio je i postavljanje solarnih panela na VI. Osnovnu školu.

Uslijedila je zanimljiva i vesela školska priredba sa zabavnim ali i edukativnim eko-sadržajima.

Na kraju svečanosti podignuta je i zastava Eko škole koja od danas ima platinasti status.

Galerija slika