FOTO Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj održao prijem za Enesa Garibovića

| 17.6.2022. u 12:24h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj danas je u Gradskoj vijećnici održao prijem za karatistu Enesa Garibovića i njegovog trenera Esada Garibovića povodom osvajanja zlatne medalje na Svjetskoj karate ligi serija A i srebrne medalje na Europskom prvenstvu u Turskoj.

Prijemu je prisustvovao i voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Grada Varaždina Dražen Cesar.

Gradonačelnik je čestitao Enesu na još jednom velikom uspjehu i najavio mu financijsku podršku radi ostvarenih rezultata.

„Enes stvarno zaslužuje podršku. Ova zlatna medalja u seriji A na Svjetskom kupu i srebrna medalja na Europskom prvenstvu su zaista vrhunski rezultati, najveći koje je neki Varaždinac u zadnje vrijeme postigao. Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina doznačili smo da mu se za ostvarene rezultate namijeni 20 tisuća kuna. Nadam se da će mu financijska podrška biti poticaj da i dalje nastavi postizati ovakve uspjehe.“ – rekao je gradonačelnik.

Pohvalio je Enesa kako je uz vrhunski sport uspio završiti i jedan od najtežih fakulteta u Hrvatskoj, zagrebački FER.

„Uspio je biti i odličan student i vrhunski sportaš, što znači da je maksimalno fokusiran i koncentriran i da zaista zna organizirati svoje vrijeme, što će mu u daljnjem razvoju karijere sigurno biti veliki plus.“ – zaključio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Enes Garibović istaknuo je koliko mu znači podrška Grada Varaždina.

Kada znam da iza mene stoji cijeli tim, onda je želja za podizanjem ovakvih rezultata još je veća. Drago mi je što i od Grada Varaždina imam ovako veliku, dugogodišnju podršku u svakom smislu, od sportske infrastrukture do financijske podrške, što je jako bitno. Mi sportaši, kada znamo da nas ljudi cijene, poštuju i podupiru, još s većim samopouzdanjem idemo na natjecanja.“ – rekao je Garibović.

Enesa Garibovića za desetak dana čeka novi izazov – Mediteranske igre u Alžiru, na kojima će mu se pridružiti i varaždinski sportaši Mateo Žugec i Amanda Mlinarić.

Galerija slika