FOTO VARAŽDINSKE TOPLICE Otvorena novouređena Ulica grada Vukovara i mural „Puma”

Varaždinske vijesti | 11.11.2022. u 16:09h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanim otvorenjem novouređene Ulice grada Vukovara koja vodi prema topličkoj Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića te murala „Puma” povodom 30. obljetnice njihovog osnutka, danas je započeo središnji dio proslave Dana Grada Varaždinskih Toplica.

Otvorenje sanirane ulice dodatno su uveličali mališani iz topličke osnovne škole, a program je počeo čitanjem Priče o gradu, novinara Siniše Glavaševića koja govori o gradu heroju čije ime nosi i ova ulica.

Budući da je cilj uređenja ulice bio podići sigurnost svih sudionika u prometu, posebno djece, prvašići topličke škole pokazali su kako sigurno novom ulicom dolaze do škole, a okupljenima su ispričali i kako doživljavaju svoju ulicu te izrecitirali pjesmu bivšeg učenika Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Vita Ranteša „Kmica”.

Zahvalivši svima koji su sudjelovali u pripremi programa, gradonačelnica Dragica Ratković poručila je kako se riječi od Siniše Glavaševića mogu preslikati i na cijelu Hrvatsku.

-I baš zato: Grad, to ste vi. Na vama djeco ostaje naš Grad, a kada vidim koliko ga volite i koliko ste se potrudili za ovu našu manifestaciju znamo da sve što radimo radimo ispravno i imamo kome sve to ostaviti – rekla je gradonačelnica Ratković zahvalivši i Ministarstvu unutarnjih poslova koje je prepoznalo koliko će projekt sanacije opasnih mjesta u Ulici grada Vukovara doprinijeti sigurnosti prometa, pogotovo najmlađih.

Nakon otvorenja ulice, delegacija Grada i braniteljskih udruga svečano su otvorili i mural „Puma” povodom 30. obljetnice njihovog osnutka.

Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma” poručio je kako su u Varaždinskim Toplicama, zahvaljujući odličnoj suradnji s gradonačelnicom Ratković, napravili dva murala, jedan od njih na trafostanici u Ulici kralja Tomislava, svečano otvoren upravo povodom Dana Grada.

- Ova godina je godina Puma. 30 je godina od našeg osnutka i s tom mišlju krenuli smo u iscrtavanje murala. Planirali smo ove godine odraditi 40-ak lokacija od njih ukupno 80-ak. Tema je 7. gardijska brigada Puma, naš znak beretka, križ i krunica – rekao je Puja naglasivši kako sa svim lokalnim samoupravama, pa tako i Gradom Varaždinskim Toplicama imaju odličnu suradnju koja im omogućuje provedbu projekata i aktivnosti.

Gradonačelnica Ratković istaknula je zadovoljstvo što su se u ovogodišnje obilježavanje Dana Grada, uz njihove aktivne udruge, učenike i građane uključile i Pume.

- Ponosni smo da smo ovim muralom postali dijelom Puma. Upravo je suradnja ono što život u svakoj zajednici čini boljim što je posebno vidljivo u našem ovogodišnjem programu obilježavanja Dana Grada – kazala je Ratković zahvalivši Pumama na svemu što čine i što su činili u stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske, kao i na tome što su njihov Grad prepoznali kao kvalitetne partnere.

Delegacije Grada i braniteljskih udruga te ostali okupljeni obišli su i jedinstvenu izložbu „Lovačka priča” koju je pripremilo Lovačko društvo „Jelen” Varaždinske Toplice u sklopu obilježavanja Dana Grada, kao i novouređene prostore Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice, jedne od najaktivnijih udruga na području Grada.