FOTO VARAŽDINSKE TOPLICE Nastavak stipendiranja svih studenata, potpisana 62 nova ugovora o stipendiranju

Varaždinske vijesti | 22.12.2023. u 17:53h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Varaždinske Toplice nastavlja s jakim mjerama potpora te završavaju 2023. godinu u najljepšem mogućem tonu. Ovaj put na red su došli studenti, a činjenica da Grad stipendira sve svoje redovne studente bez cenzusa, dovoljno govori o tome koliko se Grad brine o svim svojim stanovnicima.

Potpisana su 62 nova ugovora o stipendiranju studenata s područja Grada Varaždinskih Toplica, pri čemu će oni na mjesečnoj bazi primati 70 eura.

Stipendije se dodjeljuju za devet mjeseci, odnosno za razdoblje od 1. listopada 2023. godine do 31. srpnja 2024. godine.

-S ovom mjerom nastavljamo i dalje jer želimo biti na usluzi svojim građanima i zadržati ih u Varaždinskim Toplicama. Svjesni smo da to nećemo postići samo s jednom potporom, zbog čega intenzivno radimo na svim područjima kako bi Grad iz dana u dan postajao sve ugodnije mjesto za život te kako bi stanovnici u njega dolazili, a ne iz njega odlazili – rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Filip Križanić s matematičkog studija na PMF-u smatra kako će mu stipendija itekako olakšati studentski život u Zagrebu.

-Lijep je studentski život, ali sa sobom nosi dosta novčanih izdataka. Stipendija super dođe oko hrane, a nešto će otići i za stanarinu, režije - nabrojao je Filip.

Još jedan student koji studira u Zagrebu je Jan Lalić koji je na drugoj godini studija na FER-u.

-Mora se učit dosta, ali sve ide zapravo glatko! Pretežno ću koristiti stipendiju za menzu, ali naravno i za koji izlazak van - iskren je bio Jan.

Sestre Suzana i Sara Šestak studentice su Kemijskog inženjerstva i materijala u Zagrebu, odnosno Inženjerstva okoliša u Varaždinu.

-Dosta naporne su bile ove dvije godine, ali da se sve izgurati! Sigurno će ovo biti olakšica i roditeljima pa se ovim putem zahvaljujemo Gradu na mogućnosti stipendije. S time doista puno olakšavaju stvari - poručile su sestre Šestak.