FOTO: Uskrsna izložba Udruge žena „Trnovečko srce“

I.D./Varaždinske vijesti | 16.3.2016. u 16:21h | Objavljeno u Našim krajem

Već tradicionalno Udruga žena „Trnovečko srce“ organizira Uskrsnu izložbu. Ovogodišnja je tako održana u subotu, 12. ožujka, od 9 do 17 sati u nekadašnjim prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki u Trnovcu.

Bilo je izloženo mnogo ručnih radova, od heklanih do onih izrađenih od šiba, stolnjaka i nadstolnjaka, a motivi su bili različiti, uskrsni: piceki, pisanice, zečići, vjenčići, cvjetovi.

Organizirana je i izložba te degustacija kolača, s više od 30 vrsta, a posebno je mjesto imala trnovečka makovnjača. Trnovečke žene pripremile su i domaću tjesteninu. Predsjednica Udruge Branka Makšan ističe da je izložba imala i svoj humanitarni dio u kojem su se prikupljali dobrovoljni prilozi koje će, kao i uvijek, namijeniti potrebitima.

Uz izložbu velikog broja ručnih radova i ponudu ukusnih domaćih kolača i domaće tjestenine, za sve zainteresirane organiziran je besplatni pregled vida i očnog tlaka u organizaciji Poliklinike Sveti Nikola za što je bilo 200-tinjak prijava.

Izložba je izazvala velik interes. Uz mještane općine Trnovec Bartolovečki, došli su i mališani iz Dječjeg vrtića Zeko, učenici osnovne škole, članovi raznih udruga te načelnik Općine Zvonko Šamec koji se zahvalio članicama udruge na organiziranju brojnih aktivnosti, posebice onih humanitarnih te aktivnosti na očuvanju baštine trnovečkog kraja.

Galerija slika