FOTO Umirovljenici iz Sračinca i Svibovca ugostili prijatelje na veselim sportskim igrama Foto: Općina Sračinec

FOTO Umirovljenici iz Sračinca i Svibovca ugostili prijatelje na veselim sportskim igrama

Varaždinske vijesti | 7.7.2022. u 10:30h | Objavljeno u Našim krajem

Svake godine dolazak ljeta pozdrave umirovljenici udruge Sračinec – Svibovec s projektom "U susret ljetu sa zlatnim godinama".

- Tako smo i ovo ljeto pozdravili u četvrtak 23. lipnja s prijateljima umirovljenicima iz Cestice, Petrijanca, Jalžabeta, Varaždinskih Toplica, Martijanca, Velikog i Malog Bukovca, Bisaga, Kneginca, Trnovca i Kluba starijih osoba iz Varaždina. S pozdravom ljetu odigrale su se 4. po redu seoske sportske igre kojima su se nekada zabavljali naši roditelji, djedovi i bake, a svečano ih je otvorio Božidar Novoselec, načelnik općine Sračinec koja je i pokrovitelj susreta svake godine – poručuju organizatori iz Udruge umirovljenika Sračinec – Svibovec.

Umirovljenici su se natjecali u šest disciplina - muški u potezanju konopa, bacanje kamena s ramena i u slalomu u tačkama, dok su dame nosile jaje u žlici, vodu u kanti na glavi i bacale kolutove na štap. Nakon sportskog djela koji je, kako su istaknuli iz Udruge, bio luda zabava na terenu, umirovljenici i gosti su se osvježili dobrom kapljicom, okrijepili odličnim gulašom koji su pripremili vrsni majstori kuhari umirovljenici Božidar Liber i Josip Đurasek, neki su se okitili medaljama, a svi zajedno kraj susreta začinili odličnom zabavom i plesnjakom uz "Duo Retro".

Nakon podjele medalja odigrana je i jedna disciplina samo za predsjednike udruga u ispijanju čaše vode gdje je najbolja bila predsjednica udruge Martijanec Nadica Valek i primila vrijednu knjigu monografiju općine Sračinec koja će biti trajna uspomena njenoj udruzi.

- Hvala g. načelniku Božidaru Novoselecu na druženju, pokrovitelju igara Općini Sračinec, kuharima i konobarima koji su nas izvrsno posluživali i brinuli o svemu, te Mireku i Zvoneku na odličnoj svirci i zabavi. Veliko hvala svim prijateljima spomenutih udruga koji su nam bili dragi gosti i vrhunski sportaši. Hvala radnoj ekipi domaće udruge Sračinec – Svibovec na predanom radu i ljubaznosti. Veliko hvala svima koji ste sa osobama "zlatne dobi " pozdravili i ovo ljeto u Sračincu uz želju da se sretnemo iduće godine na istome mjestu – za kraj poručuje Izvršni odbor Udruge umirovljenika Sračinec – Svibovec.

Galerija slika