FOTO Udruga umirovljenika "Ljubešćica" održala redovnu godišnju skupštinu Foto: Općina Ljubešćica

FOTO Udruga umirovljenika "Ljubešćica" održala redovnu godišnju skupštinu

Varaždinske vijesti | 1.5.2024. u 18:33h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga umirovljenika i starijih osoba "Ljubešćica" održala je u subotu, 27. travnja redovnu godišnju skupštinu u Lovačkom domu na Budincu.

Predsjednica Udruge Božica Mikulčić izvijestila je prisutne o aktivnostima koje su provedene u 2023. godini, te je posebno istaknula neke od planiranih aktivnosti u 2024. godini: završetak projekta izgradnje sanitarnog čvora kod Etno kuće, redovna druženja, odlasci na izlete i hodočašća, sudjelovanje na sportskim igrama, sudjelovanje na proslavi Dana općine, te brojna gostovanja zbora Udruge.

Prisutnima se obratio i predsjednik Općinskog vijeća Općine Ljubešćica Stjepan Ivanušec koji je čestitao članovima Udruge na postignutim rezultatima u proteklom razdoblju, te im zahvalio na sudjelovanju na svim općinskim manifestacijama.

- Značaj umirovljenika u našoj sredini odlikuje se kroz ostvarivanje kvalitetnijeg života najbrojnije skupine - umirovljenika. Stoga je Općina Ljubešćica u 2024. godini osigurala sredstva u iznosu od 20.000,00 eura za božićnice umirovljenicima i dodijelila 3.200,00 eura za provedbu projekta Živjeti aktivno u zlatnim godinama po provedenom natječaju - istaknuo je.

Nakon skupštine, uslijedilo je tradicionalno druženje umirovljenika i prisutnih gostiju uz prigodni domjenak, a za dobru atmosferu bio je zadužen "Bajs bend”, te dobro uvježbani zbor Udruge.