FOTO Učenici trećih razreda s područja Općine Maruševec ovog tjedna pohađali školu plivanja

Varaždinske vijesti | 20.9.2024. u 17:26h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Maruševec se i ove godine uključila u financiranje Škole plivanja na Gradskim bazenima Varaždin za učenike trećih razreda Osnovne škole Gustav Krklec i područnih škola Druškovec i Greda-Jurketinec.

Školu plivanja za učenike sve tri škole na svom području, u Čalincu, Druškovcu i Gredi, Općina Maruševec u potpunosti financira na Gradskim bazenima Varaždin, a ove ju je školske godine od 16. do 20. rujna polazio 41 učenik trećih razreda.

Nakon jutarnje nastave, učenici škola uputili su se na varaždinske bazene gdje su uz pomoć učitelja plivanja naučili pravilno disati, plutati te plivati sve četiri plivačke tehnike.

I ove su godine najmlađi sugrađani uspješno završili školu plivanja te stekli nove vještine i poznanstva.

Pri završetku škole plivanja, učenike su na varaždinskim bazenima posjetili načelnik Općine Maruševec Mario Klapša i ravnatelj škole Tomislav Vincek s razrednicama čestitavši im pritom na savladavanju plivačkih vještina koje će im koristiti kroz život.

Načelnik Klapša uručio je mladim plivačima diplome za uspješan završetak škole plivanja u nadi da će stečena znanja reducirati broj nesreća vezanih uz vodu i more, smanjiti rizik od ozljeđivanja i utapanja budući da plivanje potiče razvoj pozitivnih osobina ličnosti, samopouzdanja i razvija motoričke i funkcionalne sposobnosti.

Općina Maruševec roditeljima osnovnoškolaca uz školu plivanja, financira i nabavu radnih bilježnica, mapa za likovnu te kutije s priborom za tehničku kulturu.

Osim za školski pribor, općinska sredstva se izdvajaju i za produženi boravak u školama, autobusni prijevoz te novčane nagrade za učenike i mentore koji postižu uspjehe na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima, kao i edukativne aktivnosti i STEM radionice za što je u općinskom proračunu ove godine ukupno osigurano preko 168 tisuća eura, odnosno gotovo 1,3 milijuna kuna.

Galerija slika