DVD Višnjica dobio 222.679 eura za energetsku obnovu vatrogasnog doma Foto: Grad Lepoglava

DVD Višnjica dobio 222.679 eura za energetsku obnovu vatrogasnog doma

Grad Lepoglava/vv | 12.10.2023. u 11:54h | Objavljeno u Našim krajem

Vatrogascima moraju imati želju, znanje i vještine da bi mogli pružiti pomoć građanima - rekao je Škvarić

Na natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost "Energetska obnova zgrada javnog sektora”, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Višnjica odobreno je 222.679 eura za energetsku obnovu doma.

Riječ je o bespovratnim sredstvima koja se dodjeljuju u okviru provedbe Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026..

Projekt energetske obnove vatrogasnog doma, za čiju su realizaciju dobivena navedena sredstva, Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica provodi uz sudjelovanje i potporu Grada Lepoglave koji je financirao dosadašnje aktivnosti pripreme i prijave projekta.

– Vatrogascima moraju imati želju, znanje i vještine da bi mogli pružiti pomoć građanima, što vi nesumnjivo imate. Također, potrebni su vam i uvjeti i oprema o čemu Grad Lepoglava itekako vodi brigu. Čini to uspješno i u velikoj mjeri što potvrđuju i rezultati natječaja na koji smo prijavili projekt energetske obnove vatrogasnog doma u Višnjici. Dobivenih više od 22.000 eura bespovratne potpore omogućit će da se na sljedećem natjecanju okupimo u obnovljenom vatrogasnom domu u Višnjici – poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić podsjetivši da Grad Lepoglava u Kamenici gradi novi društveno-vatrogasni dom te da spreman čeka otvaranje natječaja na koji će prijaviti projekt izgradnje vatrogasnog centra u Lepoglavi.

Memorijal Darko Komes

Memorijal Darko Komes ove je godine u Višnjici okupio devet dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije – dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Čreta, Lepoglave, Kamenice, Dugog Sela, Donje Voće, Novog Marofa, Varaždinbrega i Svetog Đurđa.

Zadaci koje su ekipe, sudionice natjecanja, izvršavali tijekom natjecanja bile su simulacija situacija s kakvima se vatrogasci susreću tijekom intervencija. Najviše uspjeha u tome imala je ekipa DVD-a Varaždinbrega, drugo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Novi Marof, a treće DVD-a Lepoglava 2.