FOTO U Vinici košarkaški turnir u spomen poginulog Mladena Kasuna Foto: Varaždinska županija

FOTO U Vinici košarkaški turnir u spomen poginulog Mladena Kasuna

VV | 13.9.2023. u 13:23h | Objavljeno u Našim krajem

U znak sjećanja na sportaša - košarkaša te jednog od osnivača Košarkaškog kluba "Vinica" – Vinica  i hrvatskog branitelja poginulog u Domovinskom ratu, na košarkaškom igralištu u Marčanu, 11. rujna, održan je 25. Memorijalni turnir "Mladen Kasun“

Turnir je započeo paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na grobu Mladena Kasuna u prisustvu njegove majke Ankice i ostalih članova obitelji, a počast je odana i kod spomen obilježja tom hrvatskom vitezu Mladenu Kasunu. Okupljeni su počast odali i na grobu dugogodišnjeg načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca.

Postrojavanjem ekipa i obraćanjem predsjednika Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenka Đurasa u ime župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka te Slavka Štrleka kao pripadnika Specijalne jedinice policije PU varaždinske "Roda” započelo je košarkaško natjecanje.

- Hvala svim sudionicima turnira što kroz ovakav vid druženja već dugi niz godina odaju zahvalnost za najveću žrtvu koju je Mladen Kasun mogao dati za svoju domovinu Hrvatsku, kao i brojni drugi hrvatski branitelji - rekao je Zdenko Đuras, koji se prisjetio i pokojnog načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca koji je od samih početaka taj turnir podržavao, kao i sve aktivnosti Košarkaškog kluba "Vinica".

Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa Košarkaškog kluba "Varteks", drugo mjesto pripalo je ekipi iz Košarkaškog kluba "Vinica" - Vinica, treće mjesto Košarkaškom klubu "Kotoriba", dok je četvrto mjesto pripalo Košarkaškom klubu "Varaždin". Najboljim igračem turnira proglašen je Leon Koljnrekaj.