FOTO: U V. Toplicama i N. Marofu odali počast poginulim braniteljima i svim preminulima Foto: Grad N. Marof; Grad V. Toplice

FOTO: U V. Toplicama i N. Marofu odali počast poginulim braniteljima i svim preminulima

Varaždinske vijesti | 1.11.2019. u 11:52h | Objavljeno u Našim krajem

U četvrtak, 31. listopada, u Varaždinskim Toplicama su povodom blagdana Svih svetih položeni vijenci na nekoliko lokacija. Počast je odalo izaslanstvo Grada Varaždinske Toplice, predstavnici javnih ustanova i braniteljskih udruga te građani.

Okupljanje sudionika i prvo polaganje vijenaca bilo je u 8:30 kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu „Bijela golubica“.

Uslijedio je odlazak na topličko groblje, a potom su vijenci položeni i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Osnovne škole Svibovec. Prigodno okupljanje završeno je polaganjem vijenaca na grobljima u Svibovcu i Rukljevini.

Izaslanstvo Grada Novog Marofa, predvođeno gradonačelnikom Sinišom Jenkačem, položilo je vijenac i zapalilo svijeće kod spomen križa u Novom Marofu u čast svih poginulih branitelja s područja grada Novog Marofa te svih preminulih sumještana. Uz izaslanstvo Grada svijeće su zapalili i predstavnici Policijske postaje Novi Marof te članovi udruga branitelja iz Domovinskog rata.

U kratkom obraćanju gradonačelnik Jenkač je napomenuo da je blagdan Svih svetih prilika da se prisjetimo svojih najmilijih te svih onih koji su nesebično dali život za svoju domovinu.

– Polažemo vijence u spomen na sve preminule s područja grada Novog Marofa, tako i na naše poginule branitelje. Ovo je važan dan kada se prisjećamo svih onih koji više nisu s nama, a ujedno ulazimo u mjesec itekako važan za Republiku Hrvatsku jer je pred nama 18. studenoga kada se sjećamo pada Vukovara – grada heroja. Za našu je domovinu taj datum od iznimnog značaja jer se prisjećamo žrtve svih onih koji su u ta vremena 90-ih godina prošlog stoljeća dali svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, ne samo u Vukovaru, već na svim bojištima diljem Lijepe naše – kazao je Jenkač.