Načelnik općine Zvonko Šamec uručio je danas jednokratne naknade za jedanaestero novorođenčadi

FOTO U Trnovcu Bartolovečkom 11 novorođenih primilo 2.000 kuna naknade

| 29.9.2017. u 12:23h | Objavljeno u Našim krajem

Treći put ove godine, danas su u prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki podijeljene naknade za novorođene. Nakon naknada za 12 novorođenčadi početkom travnja, te još 14 novorođenčadi u lipnju, ovaj put uručene su naknade za 11 novorođenih. Za ovogodišnjih 37 naknada u proračunu je dosada osigurano 74 tisuća kuna.

Čestitajući roditeljima na prinovama u obiteljima načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec istaknuo je da Općina izdvaja velika sredstva za male i mlade. Podsjetio je da se godišnje izdvaja 1,6 milijuna kuna za vrtićko i predškolsko obrazovanje.

Izdvajaju se i sredstva za razne programe u osnovnoškolskom obrazovanju, gdje je, kao jedan od primjera,načelnik izdvojio da se u Osnovnoj školi u Trnovcu već 17 godina financira program ranog učenja informatike s čime ostale škole u županiji tek kreću. Ulaganja su i za stipendije srednjoškolaca i studenata, u iznosu većem od 200 tisuća kuna.

Izdvajamo velika sredstva za male i mlade, čak 60 posto izvornog proračuna. No, to je najljepše izdvajanje jer ulažemo u našu budućnost – naglasio je Šamec.

Općina je ove godine povećala iznos za novorođenčad s tisuću na dvije tisuće kuna te je namjera, najavio je Šamec, u idućoj godini povećati iznos za drugo i svako sljedeće dijete za po 500 dodatnih kuna.

Prošle je godine u Općini Trnovec Bartolovečki bilo 56 novorođenčadi, a za njih je izdvojeno 112.000 kuna. To je lagani uzlazni trend u odnosu na godinu ranije, kada se rodilo 55 novih žitelja Općine Trnovec Bartolovečki. Općinsku upravu vesele ovakvi podaci jer se već godinama bilježi negativan prirodni prirast.

Galerija slika