FOTO U prostorijama Općine Ljubešćica potpisani Ugovori o dodjeli financijskih sredstava udrugama Foto: Krešimir Đurić

FOTO U prostorijama Općine Ljubešćica potpisani Ugovori o dodjeli financijskih sredstava udrugama

| 14.4.2023. u 15:14h | Objavljeno u Našim krajem

Na temelju provedenog Javnog natječaja za financiranje projekata i programa u 2023. godini danas je u prostorijama Općine Ljubešćica održano potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava udrugama/organizacijama civilnog društva za programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Općinu Ljubešćica za 2023. godinu, te potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava udrugama/organizacijama civilnog društva koje
financijsku potporu ostvaruju temeljem posebnih propisa.

Ukupno je u proračunu Općine Ljubešćica za udruge osigurano 16 440 eura.

- Imamo i Udruge izvan Općine koje su se javile na natječaj a i njihov rad treba vrednovati jer neki članovi njihove udruge su s našeg područja. nakon obavljene prijave, povjerenstvo je pregledalo prijave i odabrali su 10 prijavitelja. Jako nam je bitno da osim što smo angažirani na građevinskim radovima, izgradnji cesta, da nam na području Općine djeluju i udruge, koje su naše bogatstvo, koje su nositelji kvalitete kulturnog, zabavnog i ostalog sadržaja, pogotovo u onim danima kada se pokušavamo pokazati prema drugim sredinama, da imamo što za ponuditi. Od udruga koje će dobiti svoja sredstva očekujem da započnu svoje projekte, a ako će im trebati još kakva pomoć mi im stojimo na raspolaganju - naglasio je načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić prilikom današnjeg potpisivanja ugovora s udrugama.

Sukladno provedenom Javnom natječaju sredstva su dobili Udruga hrvatskih branitelja Općine Ljubešćica za projekt/program Očuvanje doprinosa Hrvatskih branitelja u stvaranju Domovine (3000 eura), Kulturno umjetničko društvo Ljuba voda za projekt/program Sačuvati od zaborava (4000), Lovačko društvo ,,Vepar" Ljubešćica za projekt/program Razvoj lovstva (3200), Županijski savez poljoprivrednih udruga za projekt/program Plan i program rada za 2023. godinu (160), Udruga bedem ljubavi Varaždin za projekt/program Za kvalitetniji život ranjivih
skupina (160), Udruga vinogradara i voćara ,,Mejaši" Ljubešćica za projekt/program Razvoj vinogradarstva i
voćarstva u 2023.godini (2400), Udruga umirovljenika i starijih osoba ,,Ljubešćica"za projekt/program Aktivni u zajednici (3000), Invalidsko društvo ILCO Varaždin za projekt/program Djelovanje udruge na važnosti ranog otkrivanja raka debelog crijeva"(160), Društvo distrofičara invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina (200) za projekt/program Suradnjom za mobilnost OSI i Udruga za socijalne aktivnosti i potporu pri zapošljavanju- Mentor (160) za projekt/program Ljubeška kutija za olovke.

Načelnik Horvatić najavio je da će se 28. travnja održati svečana akademija povodom 30 godina postojanja Općine Ljubešćica, kada će biti promovirana monografija Općine i biti predstavljen film o općini.

Galerija slika