Ugovore su potpisali studenti i njihovi roditelji Foto: Dražen Novosel

FOTO: U Općini Trnovec Bartolovečki potpisani novi ugovori o stipendiranju

| 16.12.2017. u 10:34h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki jutros je održano potpisivanje ugovora sa stipendistima s područja Općine. Ugovore je potpisao 41 student, koji će odlukom Općinskog vijeća primati stipendije u akademskoj godini 2017./2018.

Okupljenim studentima i njihovim roditeljima obratio se načelnik općine Zvonko Šamec, a svečanosti je nazočio i predsjednik Općinskog vijeća Mario Sačić, zamjenik načelnika Mario Milak, općinski vijećnik Miro Koren te pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Sonja Ružić-Cvrtnjak.

 - Ove se godine na natječaj za dodjelu stipendija javilo 56 studenata, Komisija je odabrala 51 studenta, a danas ugovore o stupendiranju potpisujemo s 41 studentom, jer je 10 studenata dobilo državnu stipendiju i koristit će tu mogućnost. U proračunu općine osigurano je oko 200 tisuća kuna za dodjelu stipendija, pri čemu će oni koji studiraju izvan naše Županije primati mjesečno po 500 kuna, a oni koji se obrazuju na području Međimurske i Varaždinske županije primat će po 300 kuna mjesečno - naglasio je načelnik Šamec.

Riječ je o 13 stipendija za nadarene studente koji su stipendiju dobili zahvaljujući odličnim rezultatima u dosadašnjem dijelu studiranja. Glavni kriterij za dobivanje te stipendije bio je prosjek ocjena iznad 4. Osim po programu za nadarene podijeljeno je i 28 stipendija po socijalnom programu.

Stipendiju su dobila četiri studenata druge godine diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija. Jednu stipendiju dobila je studentica prve godine diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija.

Petnaest stipendija podijeljeno je studentima viših godina sveučilišnih, preddiplomskih i integriranih te stručnih studija, dok je studentima prve godine sveučilišnih, preddiplomskih i integriranih te stručnih studija podijeljeno osam stipendija.

Općina Trnovec Bartolovečki brine za svoje najmlađe sumještane praktički od njihova rođenja preko naknada za novorođene, zatim sufinanciranjem cijene vrtića, preko raznih programa osnovnoškolskog i srednjoškolskog razdoblja pa sve do stipendija za studente – rekao je Šamec prilikom potpisivanja ugovora.

Načelnik je zadovoljan što je ove akademske godine još više stipendija nego proteklih godina što samo govori da ulaganje u obrazovanje daje rezultate budući da se sve više mladih odlučuje na nastavak obrazovanja nakon srednje škole.

Nakon što ovi mladi ljudi steknu svoje akademsko zvanje nadamo se da će ostati u općini, naći kvalitetan i odgovarajući posao u ovoj županiji. Studenti koji su danas potpisali ugovor o stipendiji, kao i svi oni prije njih, ali i oni koji će tek krenuti na studij u idućim godinama, budućnost su i garancija da će se naša Općina razvijati i dalje – zaključio je Šamec.