Općinski stipendisti u društvu načelnika Zvonka Šameca i predsjednika Općinskog vijeća Maria Sačića Foto: Dražen Novosel

FOTO: U Općini Trnovec Bartolovečki ove godine najviše studentskih stipendija

| 10.12.2016. u 10:35h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki danas je 43-oje studenata potpisalo ugovore o stipendiranju s Općinom, a za što je u u proračunskim sredstvima za ovu akademsku godinu osigurano oko 200 tisuća kuna.

Rije je o 14 stipendija za nadarene studente koji su stipendiju dobili zbog odličnih rezultata rezultatima u dosadašnjem dijelu studiranja, odnosno prosjeku ocjena iznad 4.

Osim po programu za nadarene podijeljeno je i 29 stipendija po socijalnom programu. Stipendije je dobilo šest studenata II. godine diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija. Pet stipendija dobilo su studenti I. godine, 10 je stipendija dodijeljeno studentima viših godina sveučilišnih, preddiplomskih i integriranih te stručnih studija, a te deset stipendija studentima prve godine.

Studenti koji se obrazuju u Varaždinskoj ili Međimurskoj županiji mjesečno će dobijati stipendiju od 300 kuna, a oni koji studiraju u drugim županijama dobivat će po 500 kuna mjesečno.

Već sljedećeg tjedna studentima će biti isplaćene stijependije za listopad, studeni i prosinac, najavio je načelnik Općine Zvonko Šamec.

Naši studenti budućnost su Općine. Na ovaj način pomažemo njima i njihovim obiteljima da financijski što lakše prođu kroz akademsko razdoblje. Na nama je da im u Općini i našoj županiji napravimo što bolje uvjete da jednom, kada steknu diplomu, dobiju zaposlenje i odgovarajuća primanja – rekaoje načelnik Šamec naglasivši da mu je jako drago što je ove godine najveći broj stipendista od čega čak 14 koji imaju prosjek ocjena veći od 4,0.

Galerija slika