FOTO U Novoj Vesi Petrijanečkoj proslavljen blagdan sv. Katarine

VV | 25.11.2023. u 19:42h | Objavljeno u Našim krajem

Kao i svake godine, danas, 25. studenog u Novoj Vesi Petrijanečkoj proslavljen je blagdan sv. Katarine Aleksandrijske. Uz prošćenje, održano je misno slavlje koje je predvodio varaždinski biskup mons. Bože Radoš, i to u crkvi sv. Katarine Aleksandrijske, koja je obnovljena.

- Zadnja faza obnove trajala je tri mjeseca, a vrijedna je 23.000 eura, pri čemu je 11.000 eura izdvojila Općina Petrijanec, 9000 eura Varaždinska biskupija, a ostalo mještani, uglavnom Nove Vesi Petrijanečke, svojim doprinosima - rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Obnovljeno je i okruženje oko crkve, posađena su stabla te postavljene dvije klupe.

- Mislim da smo ovime završili višegodišnju obnovu crkve sv. Katarine, koja je prije 20-ak godina krenula sa sanacijom krovišta. Ovom prigodom zahvaljujem našem župniku Ivanu Sakaču koji brine o svim sakralnim objektima na području naše općine - rekao je Posavec.

Održana je i svečana sjednica mjesnog odbora, na kojoj su se prigodnim riječima obratili predsjednik mjesnog odbora Nova Ves Petrijanečka Ivan Kovačić i načelnik Općine Petrijanec Posavec. U programu su sudjelovali i mališani Dječjeg vrtića “Bambi” Petrijanec i učenici PŠ Nova Ves Petrijanečka, koji su se predstavili pjesmom, plesom i recitacijom.

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji Luke Šalamuna.