FOTO U naselju Kaštelanec ŽUC obnovio Vinogradsku ulicu, diljem županije u ceste uloženo 18 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 23.11.2022. u 15:28h | Objavljeno u Našim krajem

U naselju Kaštelanec u Općini Jalžabet obnovljena je Vinogradska ulica, u koju je Županijska uprava za ceste Varaždinske županije uložila 295.000 kuna.

Na županijskoj cesti koja prolazi kroz samo naselje novi asfalt postavljen je u duljini od 780 metara, čime je podignuta kvaliteta i sigurnost odvijanja prometa.

U to su se danas uvjerili župan Anđelko Stričak, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije dr. sc. Josip Križanić, načelnik Općine Jalžabet Rajko Solar, ravnatelj ŽUC-a Varaždinske županije Tomislav Osonjački i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen.

Župan Stričak je podsjetio da je u nadležnosti ŽUC-a 940 kilometara županijskih i lokalnih cesta na području županije.

- ŽUC je na području Općine Jalžabet ove godine uložio gotovo pola milijuna kuna. Prvo su obavljeni radovi na proširenju ceste u naselju Kelemen, a sada je obnovljena i Vinogradska ulica u Kaštelancu, uz njihovo 100-postotno financiranje. U cijeloj Varaždinskoj županiji ŽUC ove godine u proširenja cesta nogostupima, izgradnju kružnih tokova, presvlačenje asfaltnih tepiha te sanaciju klizišta ulaže 18 milijuna kuna. Traju radovi na izgradnji dva kružna toka, u Svetom Petru u Općini Mali Bukovec te u Hrženici na području Općine Sveti Đurđ, a uz to se u Horvatskom na području Grada Ivanca te u Grani na području Grada Novog Marofa proširuju ceste s nogostupom, pri čemu ne treba posebno isticati koliko su te investicije važne za sigurnost svih sudionika u prometu – istaknuo je župan Stričak.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački najavio je da će, ovisno o vremenskim uvjetima, početi radovi i na proširenju cesta s nogostupom u Donjem Ladanju na području Općine Maruševec i u Žarovnici na području Lepoglave, gdje već traju radovi na sanaciji klizišta Kameničko Podgorje. Svi ti radovi nastavit će se i 2023. godine. 

Načelnik Općine Jalžabet Rajko Solar izrazio je zadovoljstvo radovima izvedenima u Kaštelancu te je zahvalio ŽUC-u na kvalitetnoj suradnji.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci