FOTO TRNOVEC BARTOLOVEČKI Više od 250 mještana sadilo cvijeće, skupljalo odbačeni otpad i uređivalo okoliš

Varaždinske vijesti | 20.4.2024. u 17:13h | Objavljeno u Našim krajem

U okviru programa obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki i Dana planeta Zemlje, danas su mještani Trnovca i ostalih mjesnih odbora zasukali rukave i krenuli u uređivanje okoliša.

Akciji se odazvalo više od 250 mještana, od vrtićke i školske djece, preko članova svih općinskih udruga, do stanovnika mjesnih odbora.

– Odaziv je uistinu bio velik, a zahvaljujući tome mogli smo pokriti mnoge lokacije u našoj općini. I dok su neki sadili cvijeće, drugi su skupljali i odvozili u prirodu ilegalno odbačeno smeće. Uglavnom, svatko je pronašao nešto za sebe, a svi zajedno učinili smo toliko mnogo za uređenje prostora u kojem živimo – zadovoljno je poručila općinska načelnica Verica Vitković.

Općina Trnovec Bartolovečki bila je glavni organizator akcije čišćenja i uređenja okoliša, te je osigurala i sva potrebna financijska sredstva.

U Trnovcu je Udruga žena „Trnovečko srce” sadila cvijeće, dok su članovi Sportske udruge „Kopakabana” uredili prostore sportskog parka Kopajec.

Aktivnostima su se pridružili i članovi Udruge umirovljenika koji su zajedničkim snagama s djecom iz Rukometnog kluba Trnovec očistili prostor uz potok Zbel.

KUD Mak bio je zadužen za uređivanje prostora etno kuće Jagina hiža, dok su članovi Udruge „Park” sadili cvijeće i uređivali prostor skejt parka. Svima su u pomoć uskakali sveprisutni članovi općinske Udruge branitelja.

Živo je bilo i u drugim općinskim naseljima. U Štefancu su vatrogasci sadili cvijeće te ravnali teren i sijali travu na prostoru uz Društveni dom. U Šemovcu su se vatrogascima priključile i članice Udruge žena „Cvijet”.

U Zamlaki se uređivao okoliš dječjeg igrališta, dok su lovci od smeća očistili prostor ispod nadvožnjak.

Sportsko društvo Bartolovec i Mjesni odbor su bili na Poljajkama gdje su uredili sve kamenjare i aleju, dok je u Žabniku Sportska udruga uredila nogometno igralište i postavila nove mreže, dok je ženski dio ekipe posadio cvijeće duž cijelog naselja. Športsko zabavna udruga Bagrem-park je kosila travu, uređivala okoliš i osvježila kamenjare.

– Rezultati su itekako vidljivi pa vjerujem da su svi zadovoljni svojim angažmanom – zaključile je načelnica Vitković.