FOTO TRNOVEC BARTOLOVEČKI Umirovljenicima 200 kuna uskrsnice, Dan općine slavit će se 21. travnja Foto: Dražen Novosel

FOTO TRNOVEC BARTOLOVEČKI Umirovljenicima 200 kuna uskrsnice, Dan općine slavit će se 21. travnja

| 24.3.2022. u 21:15h | Objavljeno u Našim krajem

Umirovljenici s područja Općine Trnovec Bartolovečki, s mirovinama do 3 tisuće kuna ove će godine, a sukladno odluci s večerašnje sjednice Općinskog vijeća., dobiti uskrsnice od po 200 kuna, koje će im na kućnu adresu donijeti poštari.

Općina će sufinancirati prijevoz srednjoškolcima, čime roditelji više neće imati nikakvih troškova prijevoza.

- Roditelji, odnosno učenici, neće dobivati mjesečno po 100 kuna već ćemo sada objaviti javni poziv da učenici dostave određenu dokumentaciju o upisu u određene razrede srednje škole nakon čega će učenici primiti sredstva za svih šest mjeseci ove godine, dakle do kraja školske godine - pojasnila je načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković.

Dan Općine Trnovec Bartolovečki obilježava se 17. travnja, no s obzirom na to da je ove godine na taj dan i Uskrs, vijećnici su večeras odlučili da će se svečanost kojom će se obilježiti održati par dana kasnije.

- Dan Općine proslavit ćemo 21. travnja, kako bi mogli pozvati goste, uzvanike, naše laureate. Pozvali smo udruge, gospodarstvenike, sportaše... da nam dostave prijedloge tko je zaslužan za određene nagrade koje Općina dodjeljuje povodom Dana Općine - naglasila je načelnica Vitković.

Na dnevnom redu sjednice bilo je i izvješće o radu načelnice Verice Vitković za drugu polovicu prošle godine, koje je prihvaćeno.

Istaknula je da su uspjeli odraditi dvije javne nabave te su počeli radovi na izvanrednom održavanju ulica Ruđera Boškovića i kralja Tomislava u Trnovcu.

Načelnica je izvijestila i o trenutačnoj fazi ukupno 26 projekata predviđenih proračunom. Među njima su modernizacija javne rasvjete, dogradnja i rekonstrukcija grobne kuće u Šemovcu, unutarnje uređenje društvenog doma u Zamlaki, postavljanje ograde na groblju u Bartolovcu, izgradnja nove prometnice između Dravske ulice i Zelenog puta u Trnovcu, sanacija ilegalnih odlagališta otpada, uređenje zgrade bivšeg Matičnog ureda u Bartolovcu, adaptacija kuće Poljajke, koja je u državnom vlasništvu pa su tijeku razgovori o mogućnosti korištenja ili dobivanja u vlasništvo takvih objekata, a naručeni su glavni projekti za izgradnju novog dječjeg vrtića te kulturnog centra.

– I na kraju ono što mještani u Trnovcu željno iščekuju. Dogovorili smo izgradnju kanalizacijske mreže u Ulici Vladimira Nazora, jedinoj ulici u Trnovcu koja nema kanalizaciju. Kanalizacija se kod nas počela graditi prije 17 godina i konačno je i zadnja ulica došla na red. Prema informacijama iz Hrvatskih voda i Varkoma priprema se javna nabava, a prema najavama ti radovi trebali bi biti završen do 30. studenog ove godine – kazala je načelnica Vitković.

Općinsko vijeće je potvrdilo provedbu ulaganja u projekt „Izgradnja dječjeg igrališta sa skate parkom u Trnovcu“ koji se prijavljuje na podmjeru Obnova/modernizacija društvene infrastrukture ruralnog područja LAG-a Izvor. Projekt je ukupne vrijednosti 375 tisuća kuna.

Vijeće je potvrdilo i dodjelu proračunskih sredstava kao financijske potpore programima rada udruga na području Općine Trnovec Bartolovečki. U proračunu je planirano 370.000 kuna.

U subotu i nedjelju održat će se Top 16 stolnoteniski turnir kadeta Hrvatske u dvorani OŠ Šemovec, u organizaciji STK Visia. Općina će poduprijeti organizaciju turnira najboljih mladih stolnotenisača s 10.000 kuna.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci