FOTO TRNOVEC B. Potpisan ugovor za sanaciju divljih deponija, gotovi radovi na dvije prometnice i Matičnom uredu Foto: Krešimir Đurić

FOTO TRNOVEC B. Potpisan ugovor za sanaciju divljih deponija, gotovi radovi na dvije prometnice i Matičnom uredu

| 1.7.2022. u 13:36h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković danas je u s Borisom Raušom, direktorom tvrtke Bagerkop Roberto, potpisala ugovor za prvu fazu sanacije divljih deponija na području Općine Trnovec Bartolovečki, ukupne vrijednosti oko 800.000 kuna.

 - Procijenjena vrijednost sanacije svih velikih deponija na području Općine iznosi oko 3 milijuna kuna, a Općina nije u mogućnosti u jednoj godini iz svog proračuna izdvojiti toliki iznos pa smo proces sanacije podijelili u dvije faze. Prvu smo fazu prijavili na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i dobili smo odluku o sufinanciranju 40 posto vrijednosti radova. I ove je godine Fond objavio natječaj pa smo prijavili i drugu fazu, a prošli je tjedan stigla odluka o odobrenju 40 posto financiranja vrijednosti radova od strane Fonda. Prva faza sanacije deponija odnosi se na nekretnine koje su smještene u Poduzetničkoj zoni u Trnovcu, uz Dravski kanal, kao i uz kanal kroz mjesto Šemovec. Očekivano vrijeme izvođenja sanacije deponija je maksimalno mjesec dana, što znači da očekuje da bi se divlji deponiji u prvoj fazi sanacije očistili do kraja srpnja - rekla je načelnica Vitković.

 Prije nego što je potpisala ugovor za prvu fazu sanacije divljih deponija na području Općine, načelnica Vitković obišla je dvije lokacije na kojoj su odrađeni radovi, a riječ je o ulici Ruđera Boškovića u Trnovcu te Matičnom uredu u Bartolovcu.

 - Odrađena je sanacija ulica Kralja Tomislava i Ruđera Boškovića u naselju Trnovec, a zahvaljujem se izvođaču radova, varaždinskom PZC-u, koji je radove izveo unutar rokova i prema propisanim standardima i projektima. Riječ je o radovima ukupne duljine 650 metara, vrijednost ugovorenih radova je 1 477 000 kuna, za što smo sredstva osigurali u proračunu. Vjerujem da su naši mještani zadovoljni izvedenim radovima jer je riječ o glavnim prometnicama koje vode kroz Trnovec do naše Župne crkve Majke Božje Snježne. Sa svake strane prometnice izgrađena je i pješačka staza jer ove prometnice vode i do osnovne škole u Trnovcu - rekla je načelnica Vitković.

 U zgradi Matičnog ureda u Bartolovcu obavljeni su radovi na unutarnjem uređenju objekta.

 -Ovo je najstarija zgrada javne namjene u vlasništvu Općine, a nekada je ovdje bilo i sjedište naše Općine. Ovdje je bio i glavni matični ured i vjenčaona, u kojoj su se mnogi naši mladi parovi vjenčali. Vrijednost unutarnjeg uređenja je 344 tisuće kuna, a sredstva smo dobili od Ministarstva gospodarstva. Na objektu je već odrađena energetska obnova, a sada su izvedeni radovi na unutarnjem uređenju. Zgrada će biti dostupna široj lokalnoj zajednici, svim zainteresiranim udrugama i ostalim mještanima koji sudjeluju u radu naše zajednice. Planiramo napraviti mali etno muzej, prostorija će biti i za sportske udruge, a neke će koristiti jedinica lokalne samouprave - naglasila je Vitković.

 Napomenula je da su u planu novi komunalni zahvati.

 - U fazi je postupak javne nabave za izgradnju dviju novih prometnica i to za asfaltiranje ulice Ivana Mažuranića i za probijanje ceste ulice Miroslava Krleže. Ukupna vrijednost tih dviju prometnica je oko 2,7 milijuna kuna i u potpunosti će se financirati iz općinskog proračuna - zaključila je Vitković.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci