FOTO Sveti Nikola posjetio općinu Sračinec, podijeljeno gotovo tisuću darova Foto: Općina Sračinec

FOTO Sveti Nikola posjetio općinu Sračinec, podijeljeno gotovo tisuću darova

Varaždinske vijesti | 7.12.2023. u 12:46h | Objavljeno u Našim krajem

Čak dva dana trajala je proslava blagdana svetog Nikole u općini Sračinec.

U srijedu su se u školskoj dvorani okupila djeca vrtićkog uzrasta, zajedno sa svojim roditeljima, bakama i djedovima. Iščekivanje dolaska svetog Nikole prošlo je u pjesmi i plesu u izvođenju djece iz Dječjeg vrtića Bambi Sračinec. Konačan dolazak omiljenog sveca dočekan je gromoglasnim pljeskom i dječjim veseljem.

Na istom mjestu, dan kasnije, na sam blagdan svetog Nikole, održana je priredba za školsku djecu. Na njoj su nastupili učenici OŠ Sračinec i Područne škole Svibovec Podravski. Svoje su školske kolege zabavljali školski zbor, recitatori i pjevači.

- Kao i svake godine, Općina Sračinec financira kupnju darova svetog Nikole za svu djecu vrtićkog uzrasta i onu koja pohađaju osnovnu školu. U ovo su godinama uključena i djeca djelatnika škole, kao i vrtića u Sračincu. Ove smo godine nabavili gotovo 1.000 darova, koji su podijeljeni na priredbama u sportskoj dvorani OŠ Sračinec. Hvala svim odgajateljicama iz vrtića, svim učiteljicama i učiteljima koji su pripremili djecu za ovu proslavu - rekao je načelnik općine Sračinec Božidar Novoselec.

Kako je bilo na druženju sa sv. Nikolom, pogledajte u fotogaleriji...