U prigodnom programu nastupila su i djeca iz Dječjeg vrtića Potočić Foto: Mario Šamec

FOTO: Svečanom sjednicom proslavljen Dan općine Jalžabet

| 20.11.2015. u 19:03h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća općine Jalžabet u Domu kulture u Jalžabetu danas, 20. studenoga proslavljen je Dan općine.

Brojnim gostima, među kojima su bili i novoizabrani saborski zastupnik Anđelko Stričak, predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić, čelnici gradova i općina te mnogi drugi, na početku svačanosti obratili su se predsjednik Općinskog vijeća Josip Križanić te načelnik općine Mirko Magić.

U osvrtu na proteklo jednogodišnje razdoblje, naglasili su da su posebno ponosni na uspjehe koje općina postiže kroz Poduzetničku zonu Jalžabet, koja je utjecala na smanjenje nezaposlenosti i rast prihoda. Istaknuto je da je među najvećim investicijama koje se provode na području općine i izgradnja kanalizacije.

Uoči sjednice, svečano je otvoren i Društveni dom u Kelemenu, koji je energetski obnovljen, a koristit će ga Udruga vinogradara i vinara općine Jalžabet, Udruga žena Kelemen i Mjesni odbor Kelemen.

Na postignutim uspjesima općinskim su čelnicima i svim mještanima čestitali i gosti, a u prigodnom programu nastupila su djeca iz Dječjeg vrtića Potočić, Osnovne škole "Petar Zrinski" Jalžabet te članovi KUD-a Elizabeta.

Dodijeljena su i općinska priznanja, pa je tako Nagradu za životno djelo primio Josip Bajs, vlasnik Poljoprivrednog gospodarstva Grunt iz Imbriovca, Nagradu za doprinos ugledu i promociji općine Jalžabet u zemlji i svijetu dobila je tvrtka Press Glass, a za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju nagrađen je Streličarski klub Navaho Jalžabet.

Proglašeni su i pobjednici akcije "Uljepšajmo općinu Jalžabet", za najljepšu okućnicu i najljepše uređen balkon. Program proslave Dana općine nastavlja se u nedjelju, 22. studenoga, kada će se od 9 do 15 sati u Društvenom domu u Kelemenu održati Likovna kolonija, a u Domu kulture u Jalžabetu, od 9 do 16 sati, izložba ručnih radova Društva žena Jalžabet.

Opširnije pročitajte u sljedećem broju tiskanog izdanja Varaždinskih vijesti...

Galerija slika