Brojni su gosti i uzvanici nazočili današnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Društvenom domu u Novoj Vesi Petrijanečkoj Foto: Krešimir Đurić

FOTO Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan Općine Petrijanec

| 26.6.2020. u 19:18h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Društvenom domu u Novoj Vesi Petrijanečkoj obilježen je Dan Općine Petrijanec i blagdan svetog Petra i Pavla.  Nakon uvodnih riječi predsjednika Općinskog vijeća Martina Evačića o ostvarenom na području Općine govorio je načelnik Željko Posavec.

Martin Evačić je podsjetio da vlast u općinskom vijeću čini koalicija SDP-a HNS-a i Reformista.

- Mislim da je to koalicija koja je u dosadašnjem trogodišnjem razdoblju postigla zavidne rezultate. Do sada je održano 26 sjednica općinskig vijeća, na kojima se raspravljalo o više od 300 točaka i doneseno je više od 200 odluk. Prisutnost vijećnika na sjednicama je iznad očekivanja, imali smo stalno iznad 85 posto prisutnih vijećnika, odluke koje smo donosili su dobre, a velika većina odluka na općinskom vijeću donijeta je jednoglasno - napomenuo je Evačić.

Načelnik Posavec je rekao da je zadovoljan odrađenim na području općine u protekle tri godine.

- U 2019. godini Općina je povukla 4,3 milijuna kuna iz europskih fondova i resornih ministarstava i proračun općine bio je najveći u njenoj povijesti - 15,8 milijuna kuna. Naravno brojke nisu bitne ljudima, bitne su im ceste, a prošle godine otvorena je ulica financirana iz europskog poljoprivrednog fonda mjere 7.2.2. Danas imamo novoizgrađenu Ulicu Alojzija Stepinca. pri čemu je vrijednost investicije oko 600 tisuća kuna, a s 230 tisuća kuna financiralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije. Započeli smo i radove na Radničkoj ulici u Majerju, a Ministarstvo graditeljstva dodijelilo nam je 315 tisuća kuna za rekonstrukciju te ulice. Bitna nam je sigurnost u prometu ŽUC ulaže u nogostup Majerje - Nova Ves, gdje je prva faza završena a vrijedna je gotovo 440 tisuća kuna, kod čega je općina sufinancirala zahvat s 110 tisuća kuna. Bitna nam je i energetska obnova pa je tako energetska obnova ovog doma vrijedna gotovo milijun kuna financirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.  Energetska obnova sportskog objekta u Novoj vesi, gdje smo uveli grijanje i podigli razinu standarda ta sve igrače i rekreativce vrijedna je oko 600 tisuća kuna, također financirana europskim novcemc - naglasio je, među ostalim,načelnik Posavec.

Čestitke uz Dan Općine uputili su varaždinski župan Radimir Čačić, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Predraga Štromara načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, potpredsjednik hrvatskog Sabora Siniša Hajdaš Dončić i izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Velibor Mačkić, posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju.

Tijekom svečane sjednice uručene su nagrade i priznanja Općine Petrijanec. 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci