FOTO Svečanom sjednicom Općinskog vijeća počeo program proslave Dana Općine Ljubešćica Foto: Krešimir Đurić

FOTO Svečanom sjednicom Općinskog vijeća počeo program proslave Dana Općine Ljubešćica

| 5.8.2021. u 10:16h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća koja je jutros održana u sportskoj dvorani Osnovne škole u Ljubešćici, danas je počeo trodnevni program obilježavanja Dana Općine Ljubešćica, pod nazivom Ljubešćica u srcu.

Nazočni su bili izaslanik predsjednika hrvatske Vlade i saborski zastupnik Damir Habijan, saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski, zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec, zamjenik novomarofskog gradonačelnika Ivan Tuk i drugi gosti.

Uvodno je na svečanoj sjednici govorio predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Ivanušec,koji je naglasio da je održano šest sjednica vijeća u prošlom i dvije sjednice Općinskog vijeća u novom sazivu.

Nakon toga dodijeljena su općinska javna priznanja. Nagradu za životno djelo primio je gospodarstvenik Dragutin Gotić. Plaketu Općine Ljubešćica dodjeljena je Osnovnoj školi Ljubešćica, koja slavi 160 godina postojanja.

Kao i svake godine i ove su nagrađeni učenici i mentori, a nagrade su za izvrsnost primili Iva Tomiek, učenica 8. razreda, kojoj je mentorica na državnoj smotri Lidrano bila Sanja Horžić, dok je na županijskoj smotri iz biologije bila treća, a mentorica joj je bio Luka Milinković.

Prošlu školsku godinu s odličnim su uspjehom peti razred završili Lana Dvorski i Mihaela Barjaktarević, koji su nagrađeni prijenosnim računalima.

O ostvarenom na području Općine u proteklom razdbolju govorio je načelnik Općine Nenad Horvatić

Dan općine kao i na ostvarenim rezultatima okupljenima čestitali su zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec, izaslanik predsjednika hrvatske Vlade i saborski zastupnik Damir Habijan, dok je u ime okupljenih načelnika i gradonačelnika govorio je načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški.